Cifrele Piteștiului în meciul de la Sibiu pe reprize

BCM U FC Argeș Pitești a pierdut meciul cu BC CSU Sibiu, scor 79-71, în cadrul etapei a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Partida a avut două reprize diametral opuse în mod deosebit pentru formația antrenată de Hristu Șapera. Explicăm de ce în rândurile de mai jos.

Formația alb-violetă a câștigat prima repriză cu scorul de 45-39. A fost o primă jumătate în care ofensiva echipei oaspete a produs 18 coșuri din acțiune cu un procentaj de 66%. Elevii lui Șapera au marcat 40 puncte din acțiune. Piteștiul a avut 14/18 la aruncările de două puncte pentru 77%. Mai mult, argeșenii au avut 26 puncte marcate din spațiul de trei secunde și au dominat la recuperare cu 16-9.

Statistica Repriza 1

Repriza secundă a consemnat scorul de 40-26 în favoarea lui CSU Sibiu. BCM U FC Argeș Pitești a avut 6/34 pentru 18% la aruncările din acțiune. Oaspeții au marcat doar 15 puncte din acțiune. În plus, lupta la recuperare s-a echilibrat.

Statistica Final

Imaginile de mai jos ne ajută să înțelegem cât de dificil i-a fost Piteștiului să bage mingea sub coș în repriza secundă. Vorbim despre o echipă care beneficiază de contribuții majore din partea poziției 5, Andriy Agafonov fiind de departe cel mai productiv pivot în actuala ediție de campionat. De asemenea, poziția 4 de bază a alb-violeților, Titus Nicoară, este un jucător care execută jumătate din totalul aruncărilor sale din acțiune din spațiul de trei secunde și 80% din aruncările sale sunt de două puncte.

Aruncări din acțiune BCM U FC Argeș Pitești – Repriza 1

Aruncări din acțiune BCM U FC Argeș Pitești – Repriza 2

Observăm că BCM U FC Argeș Pitești a avut 13/16 la aruncările din spațiul de trei secunde în primele 20 minute de joc. În schimb, aceeași echipă a avut doar 2/8 la aruncările din zona vopsită în ultimele 20 minute de joc.

Dincolo de diferența de procentaj (81% în prima repriză – 25% în repriza secundă), se poate observa faptul că argeșenii au avut de două ori mai puține apariții la finalizare din spațiul de trei secunde în repriza secundă. De observat faptul că Piteștiul nu a marcat niciun coș din spațiul de trei secunde în sfertul 3 și nici în primele patru minute ale secvenței decisive nu a reușit acest lucru.

Câteva observații legate de acest meci din perspectiva Piteștiului

– a rotit zece jucători în prima repriză, atunci când unitatea a 2-a a produs avantaj echipei argeșene (14-9).
– a rotit opt jucători în repriza secundă, atunci când unitatea a 2-a a fost aproape inexistentă (4-14 la punctele rezervelor în ultimele 20 minute de joc), iar următoarea observație vine în sprijinul acestei afirmații.

– patru jucători ai alb-violeților au bifat peste 30 minute de joc în compania unui adversar recunoscut pentru agresivitate, componenta fizică și felul în care se joacă în Sala Transilvania.

– a avut 16 aruncări din spațiul de trei secunde în prima repriză, atunci când a avut doar opt vizite la linia de pedeapsă.
– a avut 8 aruncări din spațiul de trei secunde în prima repriză, atunci când a bifat 12 vizite la linia de pedeapsă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.