Cifrele Meciului 1 din finala LNBM

CSU Asesoft Ploiești a câștigat Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15, disputată în compania lui BC Mureș, cu scorul de 79-70. Partida a avut loc la Sala Olimpia din Ploiești.

În cele ce urmează vom face referire la aspecte de natură statistică, consemnate în partida de deschidere a ultimului act.

Asesoft a fost superioară la aruncările de pe semicerc. A terminat cu 10/24 la acest procedeu, pentru 42%. În schimb, BC Mureș a avut 5/17, pentru 29%

S-a consemnat un raport inegal la capitolul aruncări libere. Amfitrionii au avut 29 vizite la linia de pedeapsă pentru un procentaj de 66%. În schimb, BC Mureș a beneficiat de doar opt libere pentru 62%. Asta în condițiile în care echipa care a amenințat mai mult coșul pe pătrundere a fost echipa ardeleană. Prahovenii au înscris 19 puncte din libere, iar ardelenii au avut doar 5. Aici trebuie adăugat și raportul faulturilor sancționate: 20 a comis Ploieștiul, 26 a comis Târgu-Mureș.

Revenind la finalizările din apropierea coșului, trebuie să remarcăm raportul punctelor marcate din spațiul de trei secunde: 40-24 pentru Mureș. De notat că ardelenii au terminat cu 25/52 pentru 48% la două puncte, iar prahovenii au avut 15/32 pentru 47% la același procedeu.

BC Mureș a fost superioară la recuperare (38-35), cu un plus evident la recuperare ofensivă (12-7). Ținând cont de acest lucru, respectiv de egalitatea la posesii pierdute (17-17), este firesc să ajungem la concluzia că oaspeții au avut mai multe posesii (90-87).

Problema constă în faptul că Mureș a avut doar 0.78 puncte/posesie, față de 0.90 cât a reușit Asesoftul.

Cea mai productivă alcătuire folosită de CSU Asesoft Ploiești în acest meci a fost alcătuită din Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu și Cooper. Prahovenii au avut +10 pe tabela de marcaj în această structură. În schimb, BC Mureș a avut +9 cu Tudor, Dykes, Gajovic, Ivanovic și Barro.

Asesoft a alocat 136 minute titularilor și 64 rezervelor. În schimb, Mureș a apelat preț de 121 minute la titulari și 79 la rezerve.

Raportul eficienței a fost favorabil echipei gazdă cu 84-71.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.