Cifre care arată de ce LeBron James este un monstru

LeBron James tocmai a încheiat cel de-al 7-lea sezon consecutiv în care a jucat finala. A fost al 8-lea astfel de sezon din totalul de 14 pe care „Regele” le are la activ în NBA.

James are în spate o carieră de-a dreptul fabuloasă. Pe baza acestor cifre el ar putea fi rebotezat „Mr. Rezistență”.

Este vorba despre o medie de 91 meciuri jucate pe sezon.

Sezonul 2016/17 a fost primul în ultimele șapte desfășurate când LeBron nu a jucat 20 meciuri în playoff. A jucat peste 60 meciuri în faza regulată în fiecare sezon al carierei. Are cel puțin 74 meciuri jucate în faza regulată în 12 din cele 4 sezoane disputate în NBA.

Are cel puțin 36 minute pe meci în sezonul regulat în fiecare din cele 14 stagiuni. Are peste 41 minute pe meci în playoff în 10 sezoane.

LeBron a jucat cu cel puțin 7.500 minute mai mult decât oricare alt sportiv ales în celebrul NBA Draft 2003 (Dwyane Wade, Carmelo Anthony, Chris Bosh, Chris Paul, David West, Kyle Korver, Mo Williams, Zaza Pachulia etc). Asta înseamnă că a jucat cu cel puțin 156 meciuri mai mult decât oricare din jucătorii draftați în același an cu el.

La capătul unor sezoane solicitante și după o carieră atât de epuizantă, LeBron James a înregistrat următoarele performanțe:

Finala 2015 – lider al ambelor echipe la puncte, recuperări și pase decisive. Primul jucător din istorie cu această performanță.
Finala 2016 – lider al ambelor echipe la puncte, recuperări, pase decisive, intercepții și capace. Primul jucător din istorie cu această performanță.
Finala 2017 – primul jucător din istorie cu medie de triple-double în ultimul act.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.