Chris Paul se alătură lui James Harden la Houston Rockets

Los Angeles Clippers și Houston Rockets au ajuns la un acord cu privire la un transfer important, notează jurnalistul Adrian Wojnarowski. Este vorba despre trecerea lui Chris Paul în Texas.

Potrivit sursei citate, LA Clippers îl cedează pe celebrul conducător de joc în schimbul lui Patrick Beverley, Sam Dekker, Lou Williams și unei opțiuni în NBA Draft 2018. Mutarea se datorează faptului că Paul a decis să-și exercite dreptul de a duce la bun sfârșit ultimul an din actualul contract (salariu 24.2 milioane dolari), cu condiția transferului.

Astfel de practici sunt utilizate atunci când un club și jucătorul doresc să se despartă pe cale amiabilă în așa fel încât clubul să nu rămână fără nimic în schimbul plecării unui superstar. Clippers obțin trei jucători, între care un jucător foarte util în ambele faze, dar și o opțiune în NBA Draft 2018.

În vârstă de 32 ani, Chris Paul are 12 sezoane în NBA. El a petrecut câte șase stagiuni la New Orleans și LA Clippers. În ultimul sezon, CP3 a avut cel mai bun procentaj al carierei la aruncările de trei puncte (41.1%) și a avut medii de 18.1 puncte, 9.2 pase decisive, 5.0 recuperări și 1.9 intercepții în 61 meciuri disputate.

Prin această mutare, Chris Paul va fi coleg de echipă cu James Harden. Cei doi vor alcătui un tandem extrem de interesant la pozițiile 1-2, într-un sistem ofensiv redutabil, condus de Mike D’Antoni, unul dintre cei mai apreciați antrenori pe faza ofensivă din baschetul profesionist.

Se pare că Rockets nu intenționează să se oprească aici. Există zvonuri potrivit cărora se încearcă aducerea imediată a lui Paul George. Acesta intră în ultimul an de contract cu Indiana Pacers, grupare pe care a anunțat-o deja că dorește să o părăsească.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.