Chris Paul a fost amendat drastic. Houston Rockets atacă arbitrajul pe toate căile!

Chris Paul a fost amendat cu suma de 35.000 dolari pentru „comportament agrsiv și pentru că a creat contact” cu un arbitru în Meciul 1 al seriei dintre Houston Rockets și Golden State Warriors, în semifinalele Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2019. Fundașul texanilor nu va fi suspendat.

Paul a fost sancționat cu al 2-lea fault tehnic când pe timpul de joc mai erau 4.4 secunde în amintita partidă. Reacția amintitului jucător a venit după o decizie dictată în favoarea lui Golden State Warriors. Incidentul poate fi vizionat în imaginile alăturate.

După partida de deschidere a seriei dintre echipele care s-au duelat în urmă cu un an în finala Conferinței Vest, serie decisă după șapte meciuri și în absența lui Chris Paul la ultimele două meciuri, respectiv a lui Andre Iguodala de cealaltă parte, s-au consemnat numeroase proteste din partea celor de la Houston cu privire la maniera de arbitraj.

Totodată, ca o coincidență sau nu, Houston Rockets au trimis pe adresa conducerii NBA un raport detaliat al Meciului 7 al seriei dintre cele două echipe consemnată în sezonul precedent. În acel raport, ajuns și în presa americană, se notează că 81 de decizii de arbitraj au fost luate împotriva lui Rockets. De altfel, în raportul amintit, Houston Rockets notează că „arbitrii au schimbat campioana NBA” și că „un deznodământ mai detrimental decât aceste nu este posibil pentru NBA”.

În cele 81 de situații de arbitraj sunt incluse decizii de arbitraj, situații nefluierate sau abateri de la regulamentul existent. De altfel, se notează că cele 81 de decizii de arbitraj au privat pe Houston de 18.6 puncte în Meciul 7 al amintitei serii. Acel meci s-a terminat cu scorul de 101-92 în favoarea lui Golden State.

În replică, Mike Bass, purtător de cuvânt al ligii, a spus următoarele:

„Așa cum am comunicat celor de la Houston Rockets, nu sunt de acord cu metodologia lor.”

Este cert că acesta a devenit cel mai mare scandal legat de arbitraj și oficiere în ultimii ani în NBA. Lucrurile sunt departe de a fi încheiate în condițiile în care se anunță o serie foarte lungă și implicit se vor lua decizii de arbitraj ce vor inflama ambele tabere. În plus, este de așteptat ca în cazul în care se va consemna o schimbare de situație la general, reacția celor de la Golden State să fie pe măsură inclusiv pe căi extra baschetbalistice.

În raportul Meciului 1 din seria actuală, NBA a admis că s-au comis trei erori de arbitraj în finalul partidei. Toate au defavorizat pe Houston. Liga a admis că Stephen Curry ar fi trebuit descalificat cu un minut și zece secunde rămase din timpul de joc. Ulterior, mai exact cu 24 secunde rămase de disputat, Steph a transformat o aruncare de trei puncte extrem de importantă. Raportul ultimelor două minute din Meciul 1 poate fi lecturat, în limba engleză, AICI.

Meciul 2 al seriei dintre Golden State și Houston, contând pentru semifinalele Conferinței Vest în playoff-ul NBA 2019, este programat pentru noaptea de marți spre miercuri la Oracle Arena din Oakland, California. Warriors conduc cu 1-0 la general. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.