Chris Cooper continuă alături de BC CSU Sibiu

Chris Cooper a semnat un nou contract cu BC CSU Sibiu. În vârstă de 29 ani, înalt de 2.05 metri, baschetbalistul american evoluează la poziția 5.

Cooper are deja cinci sezoane în Liga Națională, ultimele trei petrecându-le alături de galben-albaștri. Legitimat în vara anului 2014 de CSU Asesoft Ploiești, formație alături de care a devenit campion al României, Chris a trecut apoi la CSM Steaua EximBank București, pentru ca din 2015 să evolueze la Sibiu.

În 175 apariții la nivelul Ligii Naționale, Cooper are medii statistice de 8.1 puncte, 7.0 recuperări, 1.2 pase decisive și 1.0 capace în 23 minute pe partidă. El are procentaje de 55% la aruncările de două puncte, 26% la trei puncte, respectiv 48% la linia de pedeapsă pentru 11.9 la eficiență.

Cooper este un jucător defensiv de excepție, cu un aport considerabil în faza ofensivă, atât prin munca pe care o depune pentru a-și elibera colegii de adversarul direct, cât și prin poziționare, respectiv abilitatea de a-și găsi loc în spațiul de trei secunde. Fără îndoială, capacitatea de a recupera, inclusiv sub coșul advers, îl face pe Cooper un baschetbalist extrem de productiv și un matchup dificil pentru orice echipă.

Acesta este al 3-lea jucător străin legitimat de BC CSU Sibiu pentru sezonul 2019/20. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a anunțat deja continuarea colaborării cu Randal Falker și Isaiah Philmore. Prin urmare, galben-albaștrii își păstrează frontcourt-ul din sezonul 2018/19, în cadrul căruia au câștigat Cupa României, au terminat sezonul regulat al Ligii Naționale pe primul loc și au disputat prima finală de campionat după 20 de ani.

De asemenea, BC CSU Sibiu are contracte valabile pe sezonul 2019/20 cu Lucas Tohătan și Aurelian Gavriloaia, românii U23 de bază ai echipei în ultimul sezon.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.