China va fi cap de serie la tragerea la sorți FIBA Basketball World Cup 2019

FIBA a anunțat că după ce a studiat principiile olimpice referitor la jocurile de echipă, Comitetul Executiv a hotărât să acorde statut de cap de serie echipelor gazdă la evenimentele de tip Campionat Mondial ce vor avea loc pe parcursul anului 2019.

În amintitul an, FIBA organizează trei Campionate Mondiale. Este vorba despre Campionatul Mondial U19 feminin, ce va avea loc în Thailanda, U19 masculin, găzduit în Grecia, respectiv turneul final al Campionatului Mondial de seniori, organizat în China. Așadar, țările gazdă vor avea statut de cap de serie la tragerea la sorți a acestor evenimente.

China va evita astfel forțe ale baschetului mondial în faza grupelor la FIBA Basketball World Cup 2019, precum echipele SUA și Spania.

Tragerea la sorți a grupelor pentru FIBA Basketball World Cup 2019 are loc pe 16 martie 2019 la Shenzhen. Turneul final se va desfășura între 31 august și 14 septembrie anul curent.

Sistemul competițional adoptat pentru FIBA Basketball World Cup 2019 cuprinde 32 echipe, repartizate în opt grupe de câte patru fiecare. Primele două clasate în fiecare grupă se califică în faza a 2-a, unde vor exista patru grupe de câte patru fiecare. Locurile 1 și 2 în faza a 2-a a grupelor se califică pentru sferturile de finală, de unde se joacă în sistem eliminatoriu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.