Cel mai american derby al Ardealului

Confruntarea de marți (05.03), ora 19:00, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, va fi probabil cea care include cei mai mulți jucători americani implicați în istoria derby-ului Ardealului. Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu va fi transmisă în direct la DigiSport.

Ambele echipe se află la primul meci după pauza destinată echipei naționale. Va fi primul joc oficial după aproape o lună. De la ultima apariție ambele echipe au noutăți în loturile de jucători.

Foto: Sandor Manases / BC CSU Sibiu (Facebook)

U-BT Cluj-Napoca i-a legitimat pe Alhaji Mohammed și Nana Foulland. Prin aceste transferuri formația de pe Someș are în prezent șase americani sunt contract. Ceilalți sunt Kyndall Dykes, Tony Easley și Jason Washburn, legitimați încă din vară, respectiv Darrin Dorsey adus pe parcurs pentru a-l înlocui pe Pedja Stamenkovic.

În schimb, BC CSU Sibiu a oficializat de ceva timp legitimarea lui Daniel Ewing, însă el a venit în România în amintita pauză. Prin venirea acestui jucător contingentul de americani al Sibiului a urcat la șase. Echipa de pe Cibin nu a renunțat la niciun jucător prin aducerea lui Ewing. Ceilalți americani ai galben-albaștrilor sunt Kevin Hardy, Monyea Pratt, Isaiah Philmore, Chris Cooper și Randal Falker.

Ambele echipe au câte un alt jucător străin, non-american, disponibil pentru confruntarea de marți. Este vorba despre sârbul Aleks Rasic, respectiv lituanianul Justas Tamulis.

Potrivit declarațiilor lui Mihai Silvășan premergătoare acestui meci, Stanimir Marinov nu va mai juca în acest sezon. Fundașul bulgar are probleme la spate. De asemenea, Tony Easley va lipsi din cauza unei accidentări la cot.

În aceste condiții, din maximul posibil de 12 jucători străini implicați în acest meci, 10 sau chiar 11 vor fi americani, în funcție de alegerea Sibiului pentru străinul care va sta. Ce-i drept, formația antrenată de către Dan Fleșeriu a mizat foarte mult pe jucătorii americani și în precedentele două sezoane, însă acum și cea pregătită de Mihai Silvășan are în componență mulți astfel de baschetbaliști.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.