Cehia s-a calificat pentru prima dată la turneul final al unei ediții de Campionat Mondial masculin

Cehia este cea de-a 3-a echipă din Europa calificată la turneul final al FIBA Basketball World Cup 2019. Gruparea amintită se califică în premieră la un turneu final de Campionat Mondial în baschetul masculin la nivel de seniori.

Elevii lui Ronen Ginzburg au învins, duminică (16.09), pe terenul Bosniei-Herțegovina, scor 85-80, în runda a 2-a din fereastra a 4-a în calificările FIBA Basketball World Cup 2019, Zona Europa.

Tomas Satoransky a reușit 22 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, Blake Schilb a adăugat 20 puncte, 4 pase decisive, Vojtech Hruban a termint cu 17 puncte (4/4×3), 3 intercepții, 3 pase decisive, iar Martin Kriz a reușit 12 puncte pentru învingători. Pentru cehi a jucat și Jan Vesely, autor a 4 puncte, 4 recuperări în 17 minute, înainte de a fi descalificat pentru cinci greșeli personale.

În replică, Bosnia a jucat cu doi baschetbaliști din NBA, Jusuk Nurkic – 19 puncte, 15 recuperări, 3 intercepții, 3 capace, respectiv Dzanan Musa – 15 puncte, 4 pase decisive. Contribuție notabilă a avut și Elmedin Kikanovic, autor a 18 puncte, 8 recuperări.

Este cea de-a 7-a victorie din totalul de opt partide disputate în actuala campanie pentru Cehia. În urmă cu trei zile, pe teren propriu, această echipă a învins Rusia, scor 80-78, în primul meci din faza a 2-a a calificărilor.

Situația în clasamentul Grupei K

1. Franța – 7/1
2. Cehia – 7/1
3. Rusia – 4/4
4. Finlanda – 4/4
5. Bulgaria – 3/5
6. Bosnia-Herțegovina – 2/6

Primele trei clasate se califică la turneul final. De notat că Franța mai are nevoie de un rezultat favorabil (victorie într-un meci propriu, ori înfrângere pentru Rusia sau Finlanda) pentru a-și asigura calificarea din punct de vedere matematic.

Cehia se califică pentru prima dată la un Campionat Mondial de baschet masculin la nivel de seniori după desprinderea de Slovacia. Are la activ cinci prezențe la turneul final EuroBasket (1999, 2007, 2013, 2015 și 2017). Cehii au ratat la limită calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, înregistrând o victorie și două înfrângeri la turneul preolimpic.

Reamintim că Cehia a participat în grupa de la Cluj-Napoca în cadrul EuroBasket 2017. Singurul succes al acestei echipe s-a consemnat în compania României, ratând astfel calificarea în optimile de finală după ce a pierdut meciul decisiv cu Ungaria. Trebuie notat că la evenimentul amintit, Cehia a fost lipsită de piese importante precum Jan Vesely, naturalizatul Blake Schilb și Ondrej Balvin.

Primele două echipe europene calificate la turneul final din China sunt Grecia și Germania.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.