Cehia, Belarus și Lituania au promovat în urma Campionatului European U20 feminin Divizia B de la Oradea

Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, găzduit la Oradea între 7 și 15 iulie anul curent, s-a încheiat cu victoria finală a Republicii Cehe. Această grupare a înregistrat un parcurs impecabil bifând șapte victorii din tot atâtea partide disputate în drum spre promovarea în eșalonul de elită al baschetului european la nivel U20 feminin.

42 meciuri s-au desfășurt în perioafa amintită în Arena Antonio Alexe și sala Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea. Nu mai puțin de 144 sportive au luat parte la eveniment, fiecare dintre acestea având șansa de a străluci și de a atrage privirile pentru o carieră în sportul cu mingea la coș feminin.

Cehia a câștigat Grupa B, pentru ca în semifinale să depășească echipa națională a României cu scorul de 65-62. Prin prisma acestui succes, Cehia și-a asigurat promovarea în Divizia A. Apoi, o zi mai târziu a depășit Belarus pentru a 2-a oară la acest turneu. Rezultatul ultimului act a fost de 68-47.

Belarus și-a asigurat promovarea după ce în semifinale a învins Lituania cu scorul de 73-70.

În finala mică, balticele au administrat României cel de-al 2-lea eșec în cadrul acestui eveniment. Rezultatul final al meciului pentru locul 3, ultimul care asigură promovarea în Divizia A, a fost de 53-48.

Reprezentativa României s-a clasat pe locul al 4-lea în clasamentul final. Tricolorele au obținut victorii în primele patru partide disputate, pentru ca apoi să înregistreze trei eșecuri. Două cu Lituania (una în grupe, cealaltă în finala mică), respectiv una cu Cehia, în semifinale.

Veronika Vorackova, din echipa națională a Cehiei, a fost recompensată cu titlul de MVP al turneului de la Oradea. Alături de ea, în cvintetul ideal al Campionatului European U20 feminin Divizia B au fost incluse: Aryba Masko (Belarus), Gabija Meskonyte (Lituania), Ilayda Guner (Turcia), respectiv Savannah Wilkinson (Marea Britanie).

Clasamentul final

1. Cehia
2. Belarus
3. Lituania
4. România
5. Turcia
6. Israel
7. Ucraina
8. Bulgaria
9. Grecia
10. Marea Britanie
11. Danemarca
12. Islanda

Astfel s-a încheiat cel de-al 6-lea eveniment cu statut de Campionat European găzduit la Oradea în ultimii opt ani. A fost cel de-al 4-lea concurs organizat în municipiul de pe Crișul Repede fără un alt oraș co-organizator și se întâmplă pentru prima dată ca echipa României să nu-și atingă obiectivul. Iată precedentele rezultate ale echipelor naționale în competițiile în care România a jucat la Oradea:

– în 2011, România s-a salvat de la retrogradate în cadrul Campionatului European U18 feminin Divizia A
– în 2016, România s-a clasat pe locul 2 la CE U16 feminin Divizia B și a obținut promovarea în Divizia A
– în 2017, România a câștigat CE U20 masculin Divizia B și a obținut promovarea în Divizia A

Aceste competiții au fost organizate de Federația Română de Baschet, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și CSM Oradea, sub egida și îndrumarea FIBA.

În 2014, România nu a jucat la Oradea, Campionatul European U18 feminin Divizia B fiind co-organizat împreună cu Timișoara. Tricolorele au evoluat pe Bega, în timp ce fazele superioare ale competiției s-au desfășurat la Oradea, acolo unde România nu a reușit să ajungă.

În 2015, Oradea a găzduit o grupă de la EuroBasket Women, însă echipa națională a României a jucat tot la Timișoara. În grupa găzduită la Arena Antonio Alexe au putut fi văzute la treabă Turcia, Belarus, Italia, Grecia și Polonia.

O bogată galerie foto de la Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, găzduit la Oradea, semnată Alina Cojocaru, poate fi consultată AICI sau direct pe site-ul oficial al competiției.

Foto: Alina Cojocaru / www.fiba.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.