Cea mai bună prestație stagională pentru Rolland Torok

Rolland Torok a reușit cea mai bună prestație stagională în victoria repurtată de U-BT Cluj-Napoca la meciul cu SCM U Craiova, în etapa a 2-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Rezultatul final a fost de 77-62.

Numărul 14 de la deținătoarea Cupei și SuperCupei României a stabilit un record personal stagional de eficiență și minute de joc, egalându-și cea mai bună performanță la capitolul puncte marcate. În 28 minute și 42 secunde petrecute pe parchetul Sălii Horia Demian, Roli a avut 12 puncte. El a reușit 3/4 la aruncările de trei puncte și 3/4 la linia de pedeapsă.

Rolland Torok aruncă de pe semicerc. Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Torok a adăugat 4 recuperări (două ofensive), 2 pase decisive și un capac. Fără posesie pierdută, cu două greșeli personale și două faulturi suferite, baschetbalistul originar din Oradea a avut un coeficient de 17 la eficiență, respectiv 7 la +/-.

Aflat la cel de-al 4-lea sezon în uniforma lui U-BT Cluj-Napoca, Rolland Torok are 16 meciuri jucate în actuala ediție de campionat cu medii statistice de 3.9 puncte, 2.1 recuperări și 0.9 pase decisive în 15:01 minute pe partidă pentru 4.7 la eficiență. El are procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 41% la trei puncte și 71% la linia de pedeapsă.

De notat că Torok are nouă coșuri de trei puncte marcate în ultimele patru partide disputate. În fiecare a înscris de cel puțin două ori din spatele semicercului și are un procentaj de 50% la acest procedeu în perioada amintită.

Torok a fost convocat la echipa națională a României pentru dubla cu Macedonia și Kosovo, contând pentru fereastra a 3-a din faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. El a avut un aport consistent la victoria cu Kosovo, din luna noiembrie 2018. Roli a fost prezent și la EuroBasket 2017, respectiv în calificările FIBA Basketball World Cup 2019.

Revenind la echipa sa de club, Torok acoperă, împreună cu Andrei Calnicenco, pentru absența lui Vlad Moldoveanu. Chiar dacă impactul statistic al celor doi este sub cel al numărului 1 de la U-BT, este limpede că cei doi jucători autohtoni utilizați de Mihai Silvășan la poziția 4 au un rol bine definit și contribuții ce trec necontabilizate în defensivă.

În altă ordine de idei, la victoria Clujului cu Craiova de vineri (25.01), Aleksandar Rasic a ieșit la rampă târziu. El a terminat cu 14 puncte marcate, toate în ultimele 11 minute și jumătate ale partidei. Sârbul a înscris primele sale puncte în penultimul minut din sfertul al 3-lea, pentru ca în secvența decisivă să înscrie de patru ori din spatele semicercului.

Rasic a terminat cu 14 puncte, 2 recuperări ofensive și 2 pase decisive. El a avut 5/10 la aruncările din acțiune în amintitul meci. Aleks a ajuns la 42 coșuri de trei puncte marcate în actuala ediție a Ligii Naționale, având 14 partide disputate.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.