Ce urmează pentru Kevin Durant și Golden State după finala NBA 2019?

Kevin Durant a suferit o accidentare la tendonul lui Achile în Meciul 5 al finalei NBA 2019. În așteptarea diagnosticului, este interesant de urmărit situația contractuală a superstarului de la Golden State Warriors.

În actualul sezon, Durant are un salariu de 30 milioane dolari. El dispune de o clauză în contract care îi permite să opteze ce să facă în sezonul 2019/20. KD poate să aleagă dacă va face parte din efectivul lui Warriors în următoarea stagiune sau poate să iasă din contract și să negocieze un nou contract cu californienii, ori cu altă echipă.

În sezonul 2019/20, Durant ar urma să încaseze 31.5 milioane dolari dacă optează să ducă contractul la bun sfârșit.

Ce va face Durant la vară?

Date fiind condițiile actuale este de așteptat ca el să ducă acest contract la bun sfârșit. Asta ar însemna să încaseze 31.5 milioane dolari de la Warriors în sezonul 2019/20, unul pe care e foarte probabil să-l rateze în totalitate. Totodată, dacă va alege această cale, atunci Durant va fi agent liber nerestricționat în vara anului 2020, moment în care e de așteptat să fie recuperat 100%.

El va avea 32 ani în 2020, fiind practic în cea mai bună perioadă a carierei din punct de vedere al capacității fizice, dublată de experiență și cunoștințele baschetbalistice acumulate. Singurul semn de întrebare va fi legat de capacitatea corpului său de a rezista la ce înseamnă un sezon în NBA, mai ales după o accidentare foarte gravă, așa cum e o ruptură de tendon achilian.

Golden State nu are prea multe de spus în această situație. Dat fiind faptul că decizia de a juca în Meciul 5 al finalei NBA 2019 a fost una comună, așa cum s-a declarat public și cum este firesc să se întâmple, e limpede că Warriors îl vor sprijini pe KD indiferent care va fi decizia lui. Bine-nțeles, nu poate fi exclusă o înțelegere între părți, astfel încât jucătorul să iasă din contract și să se semneze un nou acord, pentru a ajuta echipa la plafonul salarial.

Aici este o discuție interesantă. Warriors sunt adânc peste plafonul salarial în acest sezon și se preconizează că vor fi în aceeași situație în sezonul viitor. Acest lucru se explică prin următoarele cifre:

  • Stephen Curry are 40.2 milioane dolari pe sezonul 2019/20
  • Draymond Green are 18.5 milioane dolari pe 2019/20 (ultimul din actualul său angajament)
  • Andre Iguodala are 17.1 milioane dolari pe 2019/20 (ultimul din actualul său angajament).
  • Kevin Durant va încasa 31.5 milioane dolari în 2019/20 dacă optează să rămânâ în contract.

Plafonul salarial pe echipă va fi undeva pe la 110 milioane dolari în sezonul 2019/20. Cu cei patru jucători de mai sus, Warriors vor fi la peste 107 milioane, însă o echipă are 15 jucători.

Fiecare dintre acești jucători își merită pe deplin salariul și statutul. Totuși, să nu uităm că niciunul nu întinerește. Iar gleznele lui Steph sunt sensibile, „Iggy” este predispus la tot felul de accidentări fiind totuși la o vârstă destul de înaintată. Draymond este o stâncă acum, dar timpul trece și peste el.

Klay Thompson devine agent liber la încheierea acestui sezon. Este de așteptat ca Warriors să facă toate eforturile pentru a-l păstra pe cel care a marcat coșul victoriei în Meciul 5 al finalei NBA 2019. E limpede că la rândul său, Klay merită tot efortul, iar întreg managementul lui Golden State e conștient de acest lucru. În plus, prin situația ivită, devine cât se poate de clar că Warriors nu-și pot permite să-l piardă acum pe Klay, după ce tocmai l-au pierdut pe Durant.

Aici se adaugă faptul că DeMarcus Cousins va fi la rândul său agent liber la vară. Este de așteptat ca acesta să caute o ofertă mai bună din punct de vedere financiar, Golden State având mari dificultăți în a-i oferi un salariu apropiat de cota sa reală. În aceste condiții singura variantă prin care „Boogie” rămâne pe loc este să accepte încă o dată un salariu minim pentru experiența și cota sa.

Nu trebuie omis nici un alt aspect. Warriors se mută din Oracle Arena, Oakland, în ultramoderna Chase Center, San Francisco. Vorbim despre o afacere, iar în această zonă a Californiei este cunoscut faptul că oamenii se pricep la business. Prin urmare, ne putem aștepta la un singur lucru: ca Golden State Warriors să facă tot posibilul pentru a rămâne competitivă în plan sportiv, astfel încât vânzările să fie la cotele cele mai înalte în noua casă.

Concluzia este clară: timpul rămâne testul suprem pentru oricine în sport. Iar din acest cuvânt face parte, inevitabil, uzura. Detaliul care îi macină pe sportivi. Mai ales după cinci finale consecutive!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.