Emi Cațe a fost desemnat MVP al Campionatului European U20 masculin Divizia B

Campionatul European U20 masculin Divizia B ediția 2017, desfășurat la Oradea, s-a încheiat cu victoria României. Pe lângă rezultatul istoric, trebuie remarcate mai multe aspecte ce țin de situația finală a turneului.

România, Croația și Marea Britanie s-au clasat pe podium și au obținut promovarea în primul eșalon al Europei la U20 masculin. Este prima promovare din istorie pentru țara noastră la acest nivel de vârstă.

Emanuel Cațe a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al evenimentului desfășurat între 14 și 23 iulie. El a ghidat naționala României spre cel mai bun rezultat din istoria sa la această categorie. Sportivul originar din București, format de Real Madrid și care a evoluat în ultimii doi ani la Real Betis Energia Plus Sevilla, în primul eșalon al Spaniei, a totalizat 20 puncte și 14 recuperări în finala câștigată asupra Croației, scor 80-67.

Cațe a terminat competiția cu medii de 15.7 puncte, 12.7 recuperări, 2.5 pase decisive, 2.5 capace și 1.5 intercepții pe partidă pentru un coeficient de 25.2 la eficiență. Emi a jucat șase meciuri la Oradea și a totalizat tot atâtea double-double-uri. De asemenea, a avut 5.2 recuperări ofensivepe partidă, iar în fazele superioare a fost de o precizie extraordinară: 21/26 pentru 81% la aruncările din acțiune.

Posted by Federatia Romana de Baschet on 23 Iulie 2017

Cvintetul ideal al turneului a fost alcătuit din: Roko Badzim (Croatia), Nandor Kuti (Romania), Akwasi Yeboah (Marea Britanie), Tim Lambrecht (Belgia), Emanuel Cate (Romania).

Alte premii acordate:

LOC Award – oferit Comitetului Local, de FIBA, pentru buna organizare a evenimentului.
Fair Play Award – oferit Finlandei pentru conduita exemplară a acestei delegații.

Foto: Alina Cojocaru / Federatia Romana de Baschet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.