Cățe continuă alături de UCAM Murcia

UCAM Murcia va continua colaborarea cu Emanuel Cățe. Pivotul echipei naționale a României în vârstă de 22 ani va juca pentru al 2-lea sezon consecutiv alături de amintita formație în primul eșalon baschetbalistic al Spaniei.

Cățe semnase încă de vara trecută un contract pe termen lung. Reamintim că Emi a jucat în Basketball Champions League, acolo unde a stabilit recordul stagional de capace într-un meci și a reușit o performanță rarisimă, double-double fără posesie pierdută. Înalt de 2.04 metri. Cățe a avut medii statistice de 5.0 puncte, 4.0 recuperări pentru 7.0 la eficiență, respectiv un procentaj de 67% la aruncările din acțiune.

Acesta a fost al 3-lea sezon din cariera românului în Liga ACB, însă primul în care a făcut parte din rotația de bază a echipei sale. Până la această oră a bifat 62 apariții în primul eșalon al baschetului iberic, 34 în ultimul sezon. Are 207 puncte, 159 recuperări și 389 puncte de eficiență. Emi este singurul jucător român cu asemenea istoric în cel mai puternic campionat intern din Europa.

De altfel, compatriotul nostru este unul dintre cei doi doi jucători care aveau semnat contractul pe sezonul 2019/20. Între timp, alți patru jucători, precum și antrenorul Sito Alonso au semnat noi angajamente cu Murcia.

În plus, UCAM Murcia a anunțat deja primul transfer al verii. Este vorba despre Jarell Eddie. În vârstă de 28 ani, acesta evoluează la poziția 4. El măsoară 2.01 metri și sosește de la Strasbourg. Eddie a avut un procentaj de 46% la aruncările de trei puncte în LNB Pro A, cu medii de 11.2 puncte și 4.5 recuperări.

Revenind la Emi Cățe, el face parte din lotul lărgit al echipei naționale a României. Reunirea acesteia este programată pentru 21 iulie anul curent. Tricolorii se duelează cu Cipru și Slovacia în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.