Carmen Tocală votată în noul FIBA Central Board (2019-23)

Carmen Tocală a fost aleasă în FIBA Central Board. Fost președinte al FR Baschet și fostă jucătoare a echipei naționale de baschet feminin a României, doamna Tocală se numără între cei 13 membri votați la Congresul FIBA desfășurat în aceste zile la Beijing, China.

FIBA Central Board cuprinde patru membri FIBA Europe, trei FIBA Americas, respectiv câte doi din FIBA Asia, Africa și Oceania. Noul FIBA Central Board a fost ales pentru un mandat pe următorii patru ani, adică pentru perioada 2019-2023.

Reamintim că la începutul verii, Carmen Tocală a fost votată în funcție de vicepreședinte FIBA Europe.

Comunicat FR Baschet

Presedintele de onoare al Federatiei Romane de Baschet, doamna Carmen Tocala, va face parte din conducerea FIBA sub mandatul noului presedinte ales al forului mondial, Hamane Niang. Astfel, pentru prima data in istorie, baschetul romanesc va fi reprezentat in FIBA Central Board, doamna Carmen Tocala fiind votata in aceasta functie, astazi, in cadrul Congresului Mondial al FIBA, care se desfasoara la Beijing, cu ocazia apropiatului start al FIBA World Cup 2019.

La Beijing, cu cateva zile inainte de startul Cupei Mondiale de baschet masculin (FIBA World Cup 2019), se desfasoara al XXI-lea Congres mondial al FIBA. Delegati din partea a 156 de federatii nationale, printre care se numara si reprezentantii Federatiei Romane de Baschet (presedintele Horia Paun si presedintele de onoare Carmen Tocala), au avut de votat noua conducere a organismului mondial. Hamane Niang a fost ales cu unanimitate de voturi, devenind astfel presedinte al FIBA pentru perioada 2019-2023. Niang a fost vicepresedinte FIBA in mandatul trecut si, de asemenea, presedinte al FIBA Africa. De asemenea, Niang a fost in trecut presedinte al Federatiei de Baschet din Mali si ministru al sportului in Mali. Hamane Niang ii urmeaza in functie lui Horacio Muratore. In cadrul aceleasi sedinte de la Beijing, Ingo Weiss (Germania) a fost ales trezorier FIBA, pentru al doilea mandat consecutiv.

Premiera pentru Romania

Vestea buna pentru Romania este ca tara noastra va avea un reprezentant in urmatorii patru ani in conducerea FIBA, fiind astfel o premiera pentru Romania. Propusa de Federatia Romana de Baschet si sustinuta de FIBA-Europe, organism in cadrul caruia ocupa din acest an functia de vicepresedinte, doamna Carmen Tocala a fost aleasa de Congresul FIBA, astazi, sa faca parte din FIBA Central Board pentru urmatorii patru ani.

Alaturi de presedintele de onoare al Federatiei Romane de Baschet au mai fost alesi in FIBA Central Board urmatorii: Jean-Pierre Suitat (Franta), David Reid (Australia), Celestine Adjanohoun (Benin), Jean-Michel Ramaroson (Madagascar), Michele O’Keefe (Canada), Anti Zitting (Finlanda), Usie Richards (Insulele Virgine), Marcelo Luis Bedoya Murto (Paraguay), Erick Thohir (Indonezia), Asterios Zois (Grecia), Karo Lelai (Papua Noua Guinee) si Yuko Mitsuya (Japonia). Totodata, din FIBA Central Board mai fac parte presedintele FIBA, trezorierul FIBA, secretarul general FIBA, presedintii celor cinci structuri regionale FIBA, dar si un reprezentant al NBA si unul al jucatorilor.

Reamintim ca, tot in acest an, doamna Carmen Tocala a devenit si vicepresedinte al structurii regionale FIBA-Europe, fiind pentru prima data in istorie cand baschetul romanesc este reprezentat in conducerea forului continental.

1 comentarii On Carmen Tocală votată în noul FIBA Central Board (2019-23)

 • Felicitari si sper ca aceasta alegere sa ajute dezvoltarea baschetului in Romania.
  Din pozitia detinuta la FRB poate Doamna Tocala sa ceara o analiza a ceea ce se intampla cu managementul FRB in ultima perioada.
  Poate impreuna cu Dl Paun sa verifice cum s-a ajuns in situatia actuala?
  Dupa rezultatele dezastruoase de la CE de juniori si situatiile jenante referitoare la convocariile de la echipele nationale ar fi cazul sa fie luate masuri concrete de schimbare.
  O sugestie ar fi ca Dl. Berceanu sa renunte la o pozitie in care este necesar sange proaspat si puternice abilitati manageriale.
  Deasenenea este evident ca Dl Fometescu este total depasit de responsabilitatile de Antrenor Federal.
  Si eventualele schimbari sa fie facute inainte de lansarea noului sezon astfel incat sa poata fi relansata activitatea cu sperante de imbunatatire a rezultatelor si relatiilor interumane.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.