Capitala „retrogradează” din crema baschetului românesc

Înfrângerea suferită de Steaua București în etapa a 13-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19 pune capăt luptei pentru calificare în Grupa Roșie (TOP 6). Militarii au pierdut, scor 71-75, în duelul cu BC CSU Sibiu. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Echipa antrenată de Sașa Ocokoljic a început stagiunea cu un meci amânat, solicitare care i-a fost acceptată de SCM U Craiova. Bucureștenii au început pregătirile foarte târziu, însă acest lucru nu s-a văzut la început. Militarii au învins deținătoarele trofeelor din baschetul românesc, impunându-se cu CSM CSU Oradea în etapa a 2-a, respectiv pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca în runda următoare.

Continuarea nu a fost asemănătoare. Steaua a terminat aventura europeană cu 1-5 la general, câștigând ultimul meci disputat în FIBA Europe Cup. Militarii au bifat a 3-a victorie și ultima până la această oră în campionat, în confruntarea cu Dinamo Știința București, din ultima etapă a turului.

De atunci, Steaua a disputat șapte meciuri în LNBM, pierzându-le pe toate. Roș-albaștrii au pierdut zece din ultimele 11 partide disputate în campionat, singurul rezultat pozitiv în această perioadă fiind succesul cu Dinamo Știința București, echipă ce nu a câștigat niciun meci în acest sezon.

Actualmente, Steaua București are 3-10 la general și cu un meci rămas de disputat nu mai poate urca în clasament. Formația din capitală poate încheia la egalitate de puncte cu Timișoara, însă are 0-2 în duelurile directe cu această echipă.

Așadar, capitala cade de pe harta baschetului masculin românesc în ceea ce privește crema acestei discipline. De altfel, deși pare incredibil, meciul dintre Dinamo și Steaua, contând pentru ultima etapă a Grupei valorice A, nu mai are nicio importanță. Este pur și simplu un duel de palmares, ambele echipe urmând să „retrogradeze” în Grupa Galbenă, acolo unde li se vor alătura echipele din Voluntari, Mediaș și Constanța, respectiv câștigătoarea Grupei valorice C. Aici nu se va ține cont de rezultatele din prima fază, astfel încât meciul dintre Dinamo Știința și Steaua nu mai are importanță nici măcar din acest punct de vedere.

Faptul că Bucureștiul nu va avea echipă în cea mai importantă grupă valorică din baschetul românesc în faza a 2-a din sezonul regulat este cu adevărat regretabil. Bucureștiul a dominat multe competiții de nivel juvenil în ultimii ani, iar în mod tradițional capitala a furnizat talent campionatului României și a fost un pol important de putere în sportul cu mingea la coș. Din păcate lipsa de interes a publicului și diferitele proiecte care nu au rezistat timpului au condus la această situație deloc fericită.

Reamintim că în Grupa Roșie vor juca BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, CSM CSU Oradea, BCM U FC Argeș Pitești și SCM Timișoara. Meciurile rămase din etapa a 13-a, respectiv cele din ultima etapă (exceptând duelul bucureștean), vor stabili ordinea între primele șase și implicit programul jocurilor din Grupa Roșie.

2 comentarii On Capitala „retrogradează” din crema baschetului românesc

  • In 1-6 vor juca ceva tineri ce provin din capitala, Gavriloaia, Diculescu, Casale, Maciuca, Berceanu, Fometescu., Petrescu….
    Fara jucatori straini valorosi nu se poate performa iar bugetele celor doua echipe bucurestene nu fac fata.

  • Jean de la Craiova

    Si Bobe, Berceanu , Iliescu sunt din capitală. Ce relevanta are? Problema este a capitalei întregi , lipsită de o sală adecvată, de spectatori fidelizați, de campanie de marketing care să atragă sponsori. Ambiția unor foști baschetbalisti, fondurile publice a unor cluburi cu tradiție mai țin in viață un sport cam greu de priceput de către bucureștenii care apreciază doar golurile.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.