Canada a eliminat SUA din cursa pentru titlul mondial U19 masculin!

Canada a depășit echipa Statelor Unite ale Americii în semifinalele Campionatului Mondial U19 masculin – ediția 2017, de la Cairo. Scorul final a fost de 99-87. Este un rezultat puțin scontat, chiar dacă reprezentativa Canadei a arătat extrem de bine pe tot parcursul acestui eveniment.

SUA a câștigat primul sfet la o diferență de șase puncte, însă în sfertul al 2-lea s-a consemnat revenirea canadienilor. Aceștia au preluat conducerea și au intrat în avantaj la vestiare, scor 45-42.

Repriza secundă a fost controlată de canadieni. În sfertul al 3-lea cu defensivă, scorul devenind 66-59 cu zece minute înainte de finalul confruntării. Iar în secvența decisivă cu odensivă, grație unui parțial de 33-28.

Similar jocului la nivel de seniori, SUA a dominat la recuperare ofensivă. Elevii lui John Calipari au cules 30 recuperări ofensive, însă au terminat meciul cu 33% la aruncările din acțiune și au irosit 18 aruncări libere. În schimb, Canada a terminat cu 42% la aruncările din acțiune și a avut același număr de posesii pierdute precum SUA.

RJ Barrett a totalizat 38 puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive în 33 minute de joc pentru 40 la eficiență. El a fost descalificat pentru cinci greșeli personale pe finalul partidei. Alți trei jucători au Canadei au depășit borna 10 la capitolul puncte marcate.

Austin Wiley a replicat cu 13 puncte, 17 recuperări (9 ofensive), un alt jucător a terminat cu double-double și alți doi baschetbaliști au depășit 10 puncte marcate.

Team USA nu a mai pierdut un meci la U19 masculin din sferturile de finală ale ediției 2011. De atunci s-au mai desfășurat două ediții, ambele fiind adjudecate de aceasta.

Nu a fost singura surpriză a zilei la Campionatul Mondial U19 masculin. Italia a început extrem de modest semifinala cu Spania, scor 4-18 după câteva minute și 9-22 la capătul primului sfert, însă a revenit spectaculos și a depășit reprezentativa Spaniei cu scorul de 66-63.

Tommaso Oxilia a totalizat 12 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții pentru învingători. În replică, Aleix Font a contabilizat 15 puncte.

De notat că generația 1998 a Italiei a obținut medalia de bronz la Campionatul European U18 masculin, desfășurat în luna decembrie a anului 2016, la Samsun. Acel eveniment a fost decalat cu jumătate de an din cauza tensiunilor politice consemnate pe teritoriul Turciei în cursul verii trecute, când evenimentul ar fi trebuit să se desfășoare. Spania s-a clasat atunci pe locul al 5-lea.

Chiar dacă nu a fost cel mai bun exemplu, dat fiind momentul în care s-a desfășurat, potrivit ultimului eveniment destinat generației 1998, Italia a obținut un rezultat mai bun, astfel încât surpriza nu este chiar atât de mare precum în cealaltă semifinală.

Finala și meciul pentru medalia de bronz se dispută duminică (09.07).

Foto&video: FIBA.com

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar