Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, de la Oradea: Situația la prima zi de pauză

Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018 de la Oradea a ajuns la prima zi de pauză. După trei zile de întreceri avem o imagine cu privire la echipele care pot spera la un loc în semifinale și implicit la formațiile care vor lupta pentru promovarea în eșalonul de elită al baschetului european la această categorie de vârstă.

Luni (09.07) a fost o zi deosebit de importantă în cadrul întrecerii găzduite la Oradea. Rezultatele consemnate au accentuat lupta pentru calificarea în semifinale, doar două echipe având un bilanț imaculat în urma primelor trei zile de competiție.

GB Basketball 🇬🇧 turn fortunes around against Krepšinio namai🇱🇹 on Game Day 3⃣ of the Women's #FIBAU20Europe Division B 💪 🏀!📖 http://go.fiba.basketball/U20WB_Result3

Publicată de FIBA pe Luni, 9 Iulie 2018

Cehia a obținut o victorie zdrobitoare în compania Islandei și se menține pe primul loc în Grupa B, cu un bilanț general de 3-0. În schimb, România a reușit a 2-a victorie consecutivă pe revenire după un start de partidă modest pe faza ofensivă. Astfel, echipa antrenată de Cătălin Tănase are 3-0 și se situează pe primul loc în Grupa A.

Pe baza rezultatelor consemnate luni, atunci când Marea Britanie a reușit surpriza în fața Lituaniei, iar Israel s-a impus în duelul cu Grecia, s-a ajuns la următoarea situație în Grupa A:

1. România – 3/0 6 puncte
2. Lituania – 2/1 5 puncte
3. Israel – 2/1 5 puncte
4. Ucraina – 1/2 4 puncte
5. Marea Britanie – 1/2 4 puncte
6. Grecia – 0/3 3 puncte

În schimb, victoria Belarusului asupra Turciei oferă un indicator în ceea ce privește favorita la obținerea locului 2 în Grupa B. Mai ales că ex-sovieticele au jucat deja cu Cehia, principala forță a acestei serii. Iată situația după primele trei runde:

1. Cehia – 3/0 6 puncte
2. Belarus – 2/1 5 puncte
3. Bulgaria – 2/1 5 puncte
4. Turcia – 1/2 4 puncte
5. Islanda – 1/2 4 puncte
6. Danemarca – 0/3 3 puncte

Miercuri (11.07) se dispută următoarele meciuri:

Grupa A
Marea Britanie vs Ucraina – ora 17:15
Grecia vs Lituania – ora 19:30
România vs Israel – ora 19:30, Arena Antonio Alexe

Grupa B
Islanda vs Turcia – ora 15:00
Bulgaria vs Cehia – ora 17:15
Belarus vs Danemarca – ora 19:30

Ultima rundă din faza grupelor se dispută joi (12.07), pentru ca apoi să urmeze a 2-a zi de pauză. Sâmbătă (14.07) este ziua semifinalelor, iar duminică (15.07) este cea a finalelor și jocurilor de clasament.

Meciurile se dispută la Colegiul Economic Partenie Cosma și la Arena Antonio Alexe din Oradea. Intrarea este liberă. Toate meciurile sunt transmise în direct, gratuit, pe canalul YouTube al FIBA.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.