Campionatul European U20 feminin Divizia B 2018 – Programul semifinalelor, jocurilor din turneele 5/8, respectiv 9/12

Înfrângerea suferită de România în ultimul meci din faza grupelor la Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018 de la Oradea a trimis formația antrenată de Cătălin Tănase pe locul al 2-lea în Grupa A. În aceste condiții, formația tricoloră se va duela cu Cehia – ultima echipă rămasă neînvinsă la acest eveniment – în penultimul act al competiției.

Sistemul competițional utilizat prevede că după încheierea fazei grupelor primele două clasate în ambele grupe avansează în semifinale. Se joacă în sistem încrucișat, astfel încât avem următoarea împerechere în penultimul act:

Lituania vs Belarus – ora 17:15
Cehia vs România – ora 19:30

Învingătoarele se califică în marea finală, asigurându-și promovarea în Divizia A. Învinsele se duelează în finala mică, miza locului 3 în ierarhia finală fiind extrem de importantă, ocupanta acestei poziții asigurându-și la rândul ei promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Europei la această categorie de vârstă.

Programul celorlalte jocuri de sâmbătă (14.07)

Locurile 5/8
Bulgaria vs Israel – ora 17:15
Ucraina vs Turcia – ora 19:30

Locurile 9/12
Marea Britanie vs Danemarca – ora 15:00
Islanda vs Grecia – ora 15:00

În paralel, la Sopron, Ungaria, se dispută Divizia A la U20 feminin. Competiția a ajuns la faza semifinalelor, acolo unde Serbia se va duela cu Italia, iar Olanda întâlnește Spania. În lupta pentru evitarea retrogradării se duelează Rusia și Croația, respectiv Slovacia și Slovenia. Trei dintre aceste echipe vor ajunge în Divizia B.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.