Campionat Mondial de baschet fără bani de pregătire, transport și hrană…

Trei echipe naționale se confruntă cu probleme serioase în condițiile în care ne mai despart doar două săptămâni de la startul FIBA Basketball World Cup 2019. Problema este aceeași – banii. Mai exact lipsa lor.

Coasta de Fildeș și Venezuela sunt în grevă, jucătorii refuzând să se antreneze în condițiile în care nu le-au fost onorate promisiunile. Mai mult există probleme elementare, precum lipsa echipamentului necesar pentru buna desfășurare a antrenamentelor, hrană și transport. În aceste condiții devine limpede că nici bonusurile promise pentru calificarea la turneul final nu au fost acordate jucătorilor.

Cea de-a 3-a echipă aflată în situație similară este Nigeria. Prin vocea lui Ekpe Udoh, fost câștigător al Euroligii și jucător legitimat în NBA, pivotul de 2.08 metri a apelat la Twitter pentru a face cunoscută situația în care se află echipa națională a țării sale de baștină.

Așa cum specifică și Udoh în postare, Nigeria are probabil cea mai bună echipă din istorie. În lot se află frații Al-Farouq și Alade Aminu, Jeleel Akindele, Ike Diogu, Michael Eric, Stan Okoye, respectiv amintitul Ekpe Udoh.

Spre deosebire de Coasta de Fildeș și Venezuela, componenții echipei naționale a Nigeriei nu intră în grevă. Președintele federației de specialitate, staff-ul tehnic și însăși jucătorii acoperă din propriile buzunare toate cheltuielile necesare bunei desfășurări a activității, însă e cât se poate de limpede că starea de spirit nu este cea necesară.

De notat că Nigeria este una dintre cele mai înstărite țări din Africa. Așa cum menționează Udoh în comentariile de la postarea de mai sus, în cazul Nigeriei nu este vorba despre lipsa banilor, ci despre refuzul autorităților de a-i elibera și direcționa către federația de specialitate și echipa națională de baschet masculin a acestei țări.

Mult așteptatul Campionat Mondial de baschet masculin – ediția 2019 începe să pălească în raport cu alte aspecte din jurul acestei discipline sportive.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.