Campioanele mondiale la 3×3 și un superstar al baschetului feminin vin la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, cel mai tare turneu de baschet 3×3 al verii în România

A șaptea ediție a turneului internațional de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Bucharest Challenger va avea loc în zilele de 11 și 12 august în ParkLake Shopping Center și va reuni echipe de top din clasamentul mondial FIBA 3×3. 16 echipe din 12 țări, la masculin și opt echipe din șapte țări la feminin vor lupta pentru premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Finalistele turneului masculin vor obține calificarea în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour, pe două dintre cele trei locuri pe care Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/sportarenastreetball, www.instagram.com/sportarenastreetball) le are alocate pentru circuitul mondial. Cel de-al treilea va aparține câștigătoarei circuitului național de baschet 3×3.

Turneul feminin este organizat în premieră în istoria competiției și a atras staruri ale baschetului internațional precum Emilie Gomis, vicecampioană olimpică și campioană europeană cu naționala de baschet a Franței, una dintre cele mai valoroase jucătoare din Hexagon în ultimul deceniu.

Ambele campioane mondiale în baschetul 3×3, Serbia, la masculin și Italia, la feminin vor fi prezente la București. Cele două echipe au cucerit medaliile de aur la FIBA 3×3 World Cup, care a avut loc în luna iunie în Filipine.

Atât în competiția masculină cât și în cea feminină, România va avea câte două reprezentante. Naționalele României, care se pregătesc pentru Campionatul European din septembrie, vor lua parte la eveniment alături de cele mai bine clasate echipe în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, Rahova’s Finest la masculin și Agro Squad la feminin.

Cel mai bun jucător de baschet 3×3 din lume, Dusan Bulut, împreună cu echipa sa tradițională, Novi Sad Al Wahda, va participa pentru a patra oară la turneul de la București, unde deține două titluri.

Supremația celor de la Novi Sad, lideri în clasamentul mondial pe echipe, va fi amenințată de alte echipe de top din lume. În total, opt formații dintre primele 20 în FIBA 3×3 Team Rankings și patru dintre primele zece vor fi prezente la turneul care va avea loc în ParkLake Shopping Center.

Fanii sunt așteptați să susțină echipele românești din competiție, să se bucure de atmosfera specifică evenimentelor de baschet 3×3 care promovează sportul urban și să participe la numeroasele concursuri cu premii oferite de partenerii competiției, în timp ce majoretele de la Dracula’s Girls vor anima pauzele dintre meciuri.

Începând de vineri 10 august, se va desfășura și un turneu pentru copii și juniori sub 18 ani, “Baschet 3×3 în Sectorul 3”, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3. Pe lângă participarea la turneul care le este dedicat, copii vor avea ocazia să-i urmărească pe cei mai buni jucători din lume, prezenți în competiția profesionistă.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este organizat de către Sport Arena Streetball în parteneriat cu ParkLake Shopping Center și Primăria Sectorului 3 și este susținut de către: Mastercard, NextEnergy, Nike, Sport Loft, Gatorade, Regina Maria, Pro FM, Pep&Pepper, Pegas, Horizon, Lego, World Class și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.