Campioana Ungariei se pregătește pentru dubla cu cea a României

Gasper Okorn, antrenorul principal al Falco Szombathely, a oferit primele declarații în perspectiva sezonului 2019/20. Campioana Ungariei se va duela cu cea a României în primul tur preliminar al Basketball Champions League.

Okorn a vorbit despre campania de transferuri:

„Am avut o vară grea. Toată lumea își imaginează că dacă ești campion atunci totul e ușor, avem bani și ne permitem să-i cheltuim așa cum vrem. Realitatea este cu totul alta, complet diferită.

Suntem extrem de mulțumiți în ceea ce privește transferurile jucătorilor autohtoni. Benke și Filipovity sunt viitorul baschetului maghiar, deja componenți ai primei reprezentative. De asemenea, Krivacevic, este un jucător tânăr, la debutul în baschetul profesionist și care sunt convins că va avea multe de spus. Așadar, sunt mulțumit din acest punct de vedere.

În ceea ce privește jucătorii străini, nu voi ascunde faptul că am luptat cu toate puterile noastre să-i păstrăm pe Curry și Bruinsma. Din păcate nu am reușit să-i păstrăm, astfel încât ne-am reorientat pentru acoperirea locurilor lăsate vacante de aceștia. Sunt bucuros că Juvonte Reddic a acceptat să continue alături de noi. A avut multe oferte, inclusiv de la alte campioane naționale, dar le-a refuzat invocând faptul că vrea să se întoarcă la Falco. Este o dovadă că s-a simțit bine aici, iar dorința unui jucător de a fi aici înseamnă enorm pentru mine. Mai ales că Reddic este primul jucător pe care mi-am dorit să-l păstrăm din contingentul de străini cu care am câștigat campionatul. El este jucătorul pe care atât conducerea clubului, cât și staff-ul tehnic și l-a dorit în egală măsură.”

Referitor la programul precompetițional și dubla cu CSM CSU Oradea, tehnicianul sloven al maghiarilor a precizat:

„Nu pot să spun foarte multe despre actuala echipă. Îmi place energia pe care o avem. E firesc să avem acest argument de partea noastră în condițiile în care avem un singur jucător în vârstă de 30 ani. Ceilalți sunt mult mai tineri și cum spuneam, este normal să fie dornici de afirmare și să aducă energie în antrenament. Suntem o echipă foarte tânără. Fizic stăm foarte bine, dar e prea devreme să exprim opinii cu privire la alte aspecte. Pentru moment sunt mulțumit de ce văd, dar este clar că avem mult de lucru.

Faptul că începem sezonul la mijlocul lunii septembrie ne obligă să abordăm altfel perioada precompetițională. Vom lucra tactic mai mult decât ar fi indicat în această perioadă, adică nu vom avea la fel de mult timp să ne concentrăm asupra pregătirii fizice. E limpede că trebuie să ne cunoaștem mai bine, deoarece sunt multe fețe noi la echipă. Vom avea șapte meciuri de pregătire înaintea dublei cu Oradea, astfel încât cred că avem destule oportunități să grăbim toate aspectele ce țin de activitatea echipei.

În ceea ce privește participarea în Basketball Champions League nu există nicio presiune. Suntem noi în această întrecere, astfel încât încercăm să învățăm din această experiență. Desigur, dacă ni se ivește oportunitatea nu vom ezita și vom profita de ea. Cu siguranță vom da totul în fiecare meci.”

Programul precompetițional al lui Falco Szombathely

  • 30.08, ora 17:00, Falco vs Helios Domzale (Slovenia, la Szombathely) – fără public
  • 31.08, ora 16:30, Falco vs Gliwitze (Polonia, la Szombathely) – fără public
  • 04.09, ora 19:00, Oberwart vs Falco (în Austria)
  • 08.09, ora 18:00, ZTE vs Falco (la Zalaegerszeg) – fără public
  • 10.09, ora 19:00, Falco vs Sopron (la Szombathely) – fără public
  • 12/13.09, Turneul Memorial Horváth Zoltán (la Szombathely)

Dubla dintre Falco Szombathely și CSM CSU Oradea

  • 17.09, ora 19:00, la Szombathely, în direct pe M4 Sport
  • 20.09, ora 19:00, la Oradea

Învingătoarea avansează în turul al 2-lea preliminar din Basketball Champions League, unde adversar va fi Ventspils, campioana Letoniei. Învinsa va continua în FIBA Europe Cup și va ajunge în grupă cu BC CSU Sibiu.

1 comentarii On Campioana Ungariei se pregătește pentru dubla cu cea a României

  • Cred ca va fi o dubla extrem de echilibrata. Oradenii au pastrat cam 80-90% din jucatorii de anul trecut si la capitolul omogenitate stau mai bine decat maghiarii. Ar fi frumos sa scrieti si despre adversarele Clujului si Sibiului.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.