Campioana în exercițiu a Finlandei a fost eliminată în primul tur al playoff-ului 2018

Kataja Basket, campioana Finlandei în sezonul 2016/17, a fost eliminată din primul tur al playoff-ului în ediție de campionat 2017/18. Clasată pe locul al 6-lea la încheierea sezonului regulat, cu un bilanț general de 22-18, formația antrenată de către Greg Gibson nu își va apăra titlul cucerit în memorabilul sezon anterior.

Adversar în primul tur al playoff-ului a fost BC Nokia. Rezultatele înregistrate: 95-78 și 92-80 pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat, respectiv 103-82 în fieful lui Kataja Basket.

Gruparea din localitatea Joensuu a schimbat din temelii lotul de jucători față de sezonul anterior. Niciun străin nu a fost păstrat, iar cel mai important autohton, Teemu Rannikko – veritabilul lider al echipei, a semnat cu Salon Vilpas Vikings, grupare ce a câștigat sezonul regulat în Finlanda.

De notat că antrenorul Gibson a mizat pe aceeași strategie ca și în sezonul anterior, legitimând tineri jucători americani, cu o cotă de piață scăzută. De altfel, această abordare este general utilizată în Finlanda, de aici lansându-se mai mulți jucători americani. Cele mai cunoscute cazuri iubitorilor de baschet din România sunt Martin Zeno și Jonte Flowers, ambii câștigători ai Ligii Naționale de baschet masculin.

Kataja a fost eliminată în preliminariile Basketball Champions League, ajungând în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. Finlandezii au avut 4-2 în prima fază, calificându-se în cea de-a 2-a. Aici au avut 0-6 la general, părăsind întrecerea.

Reamintim că de-a lungul timpului Kataja Basket a jucat împotriva mai multor echipe din România. Este vorba despre CSU Asesoft Ploiești și Gaz Metan Mediaș (în FIBA EuroChallenge), respectiv CSM CSU Oradea (în Basketball Champions League).

Revenind la campionatul finlandez, alături de BC Nokia, în semifinale s-a mai calificat Kauhajoki, după 3-0 cu Tampere Pyrinto. În celelalte două serii scorul general este de 2-1. În avantaj sunt Salon Vilpas Vikings și Helsinki Seaguls.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.