Campioana în exercițiu a Europei a fost eliminată din cursa pentru calificare la FIBA Basketball World Cup 2019

Slovenia, campioana în exercițiu a Europei, este eliminată din cursa pentru calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Campioana în exercițiu a Europei a fost surclasată de Ucraina în cursul serii de joi (29.11), scor 82-54.

Partida a fost controlată de către Ucraina. Această formație a câștigat fiecare sfert și a ținut echipa Sloveniei la doar 16 puncte marcate între minutele 11-30. Desprinderea decisivă s-a consemnat în secvența a 3-a, pe fondul unui parțial de 23-9.

Oleksandr Kobets a reușit 13 puncte, alți cinci jucători având cel puțin zece puncte marcate pentru învingători. În replică, Gregor Hrovat a totalizat 13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive pentru echipa antrenată de Radovan Trifunovic.

Acesta este al 7-lea meci pierdut de Slovenia în actuala campanie de calificare din totalul de nouă partide. Ex-iugoslavii nu mai au nicio șansă de calificare la Campionatul Mondial 2019 din China. De asemnea, formația amintită are toate șansele să rateze și Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Slovenia mai speră la un wildcard pentru participarea la turneul preolimpic, pe care apoi va trebui să-l câștige pentru a ajunge în Japonia.

După triumful de la EuroBasket 2017, antrenorul Igor Kokoskov nu a mai avut posibilitatea să-și continue munca la cârma Sloveniei în condițiile noului calendar FIBA. El s-a întors în NBA, însă trebuie notat că sârbul a lucrat, fie cu Georgia, fie cu Slovenia în fiecare vară de la mijlocul deceniului trecut, conform vechiului calendar FIBA, care i-a permis acest lucru. De asemenea, Slovenia nu a contat pe serviciile lui Luka Doncic, Anthony Randolph și Klemen Prepelic, angrenați în Euroligă și/sau NBA, iar Goran Dragic s-a retras din echipa națională după triumful din urmă cu 14 luni, de la Istanbul.

Celelalte rezultate de joi (29.11), în Grupa I

Turcia vs Spania, scor 71-67
Letonia vs Muntenegru, scor 75-84

Situația în Grupa I după meciurile de joi (29.11)

1. Turcia – 7/2
2. Spania – 7/2
3. Muntenegru – 5/4
4. Letonia – 5/4
5. Ucraina – 5/4
6. Slovenia 2/7

Primele trei clasate se califică mai departe. Până la această oră nu este calificată nicio echipă.

Duminică (02.12) sunt programate următoarele partide:

Spania vs Ucraina, la Tenerife
Slovenia vs Letonia, la Ljubljana
Muntenegru vs Turcia, la Podgorica

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.