Calcule. România U20 masculin are trei variante posibile în faza grupelor

Echipa națională U20 masculin a României a câștigat primele două meciuri disputate la Campionatul European Divizia B – ediția 2017, de la Oradea. Tricolorii au depășit Georgia și Malta, având șanse mari de a avansa între primele opt echipe ale competiției.

Există în continuare trei variante pentru poziția finală în Grupa C pentru elevii lui Tudor Costescu. Se poate ajunge în situația ca România să ocupe locul 1, 2 sau 3.

Trecem în revistă scenariile posibile:

Locul 1

Va fi obținut cu o victorie în compania Macedoniei, marți (18.07). Un succes cu această echipă ar garanta României primul loc și astfel antrenorul Tudor Costescu ar putea menaja jucătorii de bază la ultimul meci din grupă, cu Albania. Totodată, tricolorii ar evita o confruntare cu Croația, probabil cea mai bună echipă la acest turneu, în sferturile de finală.

Locul 2

Reprezentativa României se va clasa pe locul al 2-lea în grupă dacă pierde chiar și la un punct meciul cu Macedonia. Tot pe 2 va termina echipa României și dacă pierde la diferență de 20 puncte. Asta în cazul în care nu se vor consemna surprize de genul înfrângeri cu Malta sau Albania pentru oricare dintre România, Georgia și Macedonia.

Locul 3

Echipa României poate să rateze calificarea în sferturile de finală dacă va pierde jocul cu Macedonia la peste 21 puncte diferență. Asta în cazul în care nu se vor consemna surprize de genul înfrângeri cu Malta sau Albania pentru oricare dintre România, Georgia și Macedonia.

La eventuala situație de egalitate în 3, situație posibilă în cazul în care Macedonia ar învinge România, trebuie ținut cont de rezultatul acestui meci, precum și de cele consemnate în duelurile cu Georgia ale celor două formații amintite.

Acestea sunt:

România vs Georgia, scor 63-51
Georgia vs Macedonia, scor 78-48

De notat că locul 1 în Grupa D va fi acontat, cel mai probabil, de Croația, care a ajuns la un bilanț general de 3-0. Pe locul 2 va termina, foarte probabil Portugalia. Lusitanii au învins Ungaria cu scorul de 68-67 chiar în ziua de deschidere a turneului. Este un rezultat care e posibil să fi decis lupta pentru locul al 2-lea.

Foto: fiba.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.