Calcule. Cum se poate califica Steaua în faza a 2-a a grupelor FIBA EuropeCup

Steaua CSM EximBank dispută în această seară, de la ora 19:30, ultima partidă din cadrul primei faze a grupelor FIBA EuropeCup. Steliștii întâlnesc la București pe Bnei Hertzelyia și au nevoie de victorie și de jocul rezultatelor pentru a mai spera la calificare în turul următor. 

Conform sistemului competițional din FIBA EuropeCup, echipele sunt împărție în 2 conferințe a câte 5 grupe. În faza următoare a acced primele 2 echipe din fiecare grupă plus cele mai bune 2 locuri 3 din fiecare conferință.

Steaua se află în Grupa  F, conferința a doua. Ea ocupă ultimul loc în grupă, cu 6 puncte (o victorie și 4 înfrângeri). Pe locul 3 se află Prievidza, care întâlnește în ultima etapă pe Lukoil Academic.

Pe ultimele două locuri în celelalte grupe din conferință se află:

Grupa F: Priedviza -7 puncte, Steaua CSM EximBank – 6p (coșaveraj -36)
Grupa G: Petrolina AEK – 6p (-5), KB Peja – 6p (-62)
Grupa H: Rilski Sportist – 7p (-40), Sigal Pristina 5p (-59)
Grupa I: TLU Kalev – 3p (-68)
Grupa J: BK Pardubice – 8p (+13), Siauliai – 5p (-66)

În primul rând trebuie subliniat că nu se vor lua în considerare rezultatele obținute de echipele aflate pe locurile 3 cu cele care vor ocupa locul 4. Așadar, se calculează doar bilanțul obținut în compania echipelor clasate pe primele două locuri.

BK Padubice nu mai are cum să piardă avantajul în fața Stelei, având două puncte în plus înainte ultimei etape. De asemenea, Sigal Pristina și Siauliai sunt eliminate matematic din cursă. Rămân 6 echipe care se vor lupta pentru ultimul loc calificabil – Prievidza și Steaua în Grupa F, Larnaca și Peja în Grupa G, Rilski în Grupa H, respectiv TLU Kalev în Grupa I (cu șanse infime)..

Așadar, pentru ca Steaua să se califice în faza următoare trebuie să se îndeplinească simulatan următoarele condiții:

  • Steaua să învingă
  • Priedviza să piardă cu Lukoil Academic
  • Rilski să piardă cu Demir Insaat
  • Petrolina AEK să piardă cu U-BT Cluj Napoca

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.