Un nou buzzer beater semnat Aleks Rasic

Aleksandar Rasic a înscris un nou coș decisiv. De această dată valoarea reușitei sale nu este la fel de mare precum în alte cazuri, însă tripla marcată de jucătorul sârb în cursul serii de miercuri (10.10) ne amintește de acele realizări și de faptul că vorbim despre un jucător prin ale cărui vene curge sânge rece.

Rasic a trimis mingea în coș cu o aruncare din zero grade pe sirena ce a anunțat încheierea partidei dintre U-BT Cluj-Napoca și Ironi Ness Ziona, în manșa a 2-a din cel de-al 2-lea tur preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Deținătoarea Cupei și SuperCupei României a învins prin amintita reușită cu scorul de 89-88.

În tur, desfășurat cu o săptămână mai devreme, israelienii au învins cu scorul de 91-78. Astfel, Ironi Ness Ziona a câștigat dubla cu scorul general de 179-167, calificându-se pentru faza grupelor. Ecartul de 12 puncte cu care a pierdut, a plasat formația din Cluj-Napoca pe locul al 5-lea în lista echipelor învinse, insuficient pentru a se califica în grupele FIBA Europe Cup.

În 25 minute pe parchet, Rasic a totalizat 9 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări cu o posesie pierdută pentru 8 la eficiență și 2 la +/-.

Cum spuneam, de această dată coșul marcat de Rasic în ultima secundă, chiar dacă a adus victoria (nu și calificarea), nu are o valoare comparabilă cu reușitele sale memorabile din alte meciuri. Aici fac referire în mod deosebit la meciuri în care U-BT Cluj-Napoca a obținut trofee. Este vorba despre tripla de la Arena Antonio Alexe, în septembrie 2016, când a marcat în ultima secundă la scor egal, pentru a aduce prima SuperCupă la Cluj. Dar și despre controversatul coș înscris la Sala Transilvania, în februarie 2017, când după o suspectă abatere de pași (nesancționată), a adus cea de-a 2-a Cupă a României echipei de pe Someș.

Sigur că Aleks Rasic este mult mai mult decât un jucător care marchează la final de meci. Cel mai bine o știe antrenorul Mihai Silvășan, care a demonstrat că are deplină încredere în acest jucător prin păstrarea lui pentru al 3-lea sezon consecutiv, în pofida unei accidentări grave (ruptură de tendon achilean).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.