Era lui Burlacu

Cătălin Burlacu a încheiat sezonul competițional 2014/15 în forță. Trei dintre ultimele patru meciuri disputate de numărul 10 au venit să ne confirme încă o dată că avem posibilitatea să-l urmărim în teren pe unul dintre cei mai buni jucători de baschet produși de și în România după anul 1990.

El a avut 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru 21 la eficiență în Meciul 4 al semifinalei cu Energia Târgu-Jiu. A fost principalul artizan al victoriei ce a consfințit calificarea în finala Ligii naționale pentru CSU Asesoft Ploiești.

Apoi, a deschis finala cu 22 puncte, incluzând cinci coșuri de trei puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive pentru 18 la eficiență. A continuat cu 7 puncte, 6 recuperări și un capac pentru 11 la eficiență, iar la ultimul meci a avut 17 puncte, cu alte cinci reușite de la distanță, 3 pase decisive, 2 recuperări și 16 la eficiență.

Facem o pauză din a lectura niște cifre. Burlacu a fost activ, a fost prezent în joc și a fost eficient. Și-a elevat jocul atunci când echipa sa avea mai mare nevoie de el. A fost vocal, și-a motivat și certat colegii atunci când era nevoie, l-a ajutat pe Sașa Ocokoljic din teren și a controlat cu autoritate duelul direct purtat cu Ivan Ivanovic.

Dacă ne întoarcem la cifre, haideți să mai lecturăm câteva. În playoff a avut 9.2 puncte (față de 6.2 în sezonul regulat), 4.8 recuperări (2.8), 2.0 pase decisive (1.1), respectiv 10.8 la eficiență (6.4). Dacă în sezonul regulat a avut o medie de 18 minute pe meci, în playoff a avut 29. În fine, Burlacu a avut 18 meciuri în sezonul regulat și a înscris de 19 ori din spatele semicercului pentru 36%. În playoff, în 11 meciuri, a transformat 20 aruncări de trei puncte și a terminat cu un procentaj de 39%.

Vreți o altă mostră a ce înseamnă Burlacu pentru Asesoft? Nicio problemă.

Cătălin a avut -3, respectiv -1 la +/- în cele două partide pierdute de Asesoft în playoff. Prahovenii au pierdut la câte două puncte diferență câte un meci cu BC Timișoara și Energia Târgu-Jiu. În cele nouă partide pe care prahovenii le-au câștigat, Burlacu a avut indice pe plus la +/-. De fiecare dată a fost cel puțin de +5. Cifre care ne spun totul despre impactul pe care îl are acest jucător asupra propriei echipe.

În ultimele patru meciuri disputate în acest sezon competițional, Cătălin Burlacu a avut 16.0 puncte, 5.0 recuperări, 2.2 pase decisive, și 1.7 posesii pierdute pentru 16.5 la eficiență în condițiile în care a petrecut cel puțin 30 minute în fiecare din aceste partide.

Totul s-a încheiat cu o imagine pe care mulți probabil nu și-o puteau închipui. Cătălin alături de fiica sa. Omul pe care mulți s-au străduit să-l deseneze drept un monstru ne-a oferit o imagine superbă. Pe de altă parte, Burlacu este un monstru. Un monstru sacru al baschetului românesc. Nu cred că vom mai vedea prea curând un jucător autohton cu asemenea impact asupra unui meci, unei serii, unui campionat, unei echipe, unei ere.

A fost cântecul de lebădă? Dacă da, atunci este un mod demn de o legendă să iasă din scenă. Dacă nu, atunci unii dintre noi se vor bucura că vor mai avea ocazia să-l vadă jucând înainte de a rememora prestațiile fabuloase cu care ne-a încântat privirile.

1 comentarii On Era lui Burlacu

  • Inca il mai asteptam la Cluj sa iasa din vestiar si sa ia medalia de argint din 2011. Era atat de dezamagit ca nu a putut iesi la festivitatea de premiere. Parerea mea e ca va reveni doar daca Ploiestiul isi rezolva finantarea si are sanse la locul 1. Oricum, mare jucator. Felicitari Catalin!!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.