Bugetele echipelor rusești angrenate în Liga VTB – ediția 2017/18

Sergey Ivanov, președinte onorific al Ligii VTB și fost membru al guvernului Rusiei, actualmente confidentul președintelui Rusiei, a anunțat, similar anilor trecuți, bugetele echipelor rusești angrenate în competiția regională amintită. Acesta a făcut și câteva precizări foarte interesante referitor la cluburile rusești angrenate în Liga VTB.

CSKA Moscova rămâne echipa cu cel mai mare buget din competiție și din Europa. În sezonul 2017/18 a avut un buget în valoare totală de 36.5 milioane euro. La modul neoficial, eurohoops.net, a devzăluit că podiumul în sezonul actual la nivelul bugetelor în Europa este completat de Fenerbahce Dogus Istanbul și Real Madrid, ambele aproape de suma de 30 milioane euro.

Khimki Moscova a avut al 2-lea buget între echipele rusești cu 22 milioane euro. Lista bugetelor continuă cu Lokomotiv Kuban Krasnodar – 15.6 milioane euro, Unics Kazan – 12 milioane euro, respectiv Zenit St. Petersburg – 11.6 milioane euro. Echipa rusească din Liga VTB cu cel mai mic buget în acest sezon a fost Avtodor Saratov, cu un buget în valoare de 2.5 milioane euro.

Sergey Ivanvov (foto, în centru) a făcut următoarele precizări:

„Liga VTB este singura competiție sportivă din Rusia în care cluburile își dezvăluie bugetele. Salutăm mărirea substanțială a bugetului celor de la Khimki. Un aspect îmbucurător este legat de faptul că CSKA Moscova, Unics Kazan, Zenit St. Petersburg și Lokomotiv Kuban Krasnodar au avut bugetele asigurate în procent de 100% din mediu privat. Autoritățile locale nu au contribuit cu nimic la patru dintre primele cinci echipe ale Rusiei din punct de vedere al bugetului. Parma și Enisey sunt cluburile finanțate exclusiv din bani publici.

Un alt aspect mi-a atras atenția. CSKA Moscova a cheltuit jumătate din banii pe care i-a investit Khimki Moscova în publicitate și marketing. Se pare că pentru echipa de top a competiției nu este foarte important să-și promoveze imaginea și consideră că succesul sportiv nu trebuie exploatat.

Din punctul meu de vedere în sezonul 2017/18 două echipe au ieșit în evidență în plan pur sportiv. Avtodor Saratov s-a clasat pe locul 5 în sezonul regulat, depășind pe Khimki Moscova, în pofida faptului că cea din urmă a avut un buget de aproape zece ori mai mare. Saratov s-a clasat pe 5 dintre cele 9 echipe rusești, având cel mai mic buget între ele. Cealaltă performeră în opinia mea este VEF Riga, din Letonia. Este îmbucurător că această grupare a pătruns în playoff, deoarece criteriul sportiv ne indică faptul că invitațiile acordate cluburilor din afara Rusiei sunt întemeiate, aceste grupări aducând plus valoare competiției.

În sezonul 2017/18, Liga VTB a avut acces în premieră la programul de ticketing al fiecărei echipe rusești din competiție. Scopul nostru a fost să urmărim vânzările. Suspiciunile mele au fost confirmate întrucât există echipe la care jumătate din asistență nu plătește bilet pentru a asista la meciuri. Este cât se poate de clar că aceste echipe nu doresc să facă profit, nu sunt interesate să câștige bani din spectacolul pe care îl oferă. E limpede că aceste echipe depind de investiția autorităților și stau liniștite fără să depună niciun fel de efort pentru a-și vinde produsul. Este o situație deranjantă, neprofesionistă și pe care Liga VTB o va schimba, indiferent dacă cluburile în cauză vor sprijini acest demers sau nu.”

Foto: www.vtb-league.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.