Buducnost Podgorica a câștigat Liga Adriatică 2018 și merge în Euroligă!

Buducnost Podgorica a oprit hegemonia Stelei Roșii Belgrad în Liga Adriatică. Campioana Muntenegrului a câștigat Meciul 4 al finalei ediției 2017/18 și implicit a pus mâna pe trofeu. Rezultatul final al partidei a fost de 77-73, iar al seriei de 3-1.

Condusă cu 68-70 când mai erau 103 secunde pe timpul de joc, formația din Podgorica a înscris nouă puncte fără replică pentru a trece la conducere și a se desprinde la șapte lungimi cu șapte secunde înainte de final. A fost momentul în care Buducnost și-a asigurat primul trofeu de Liga Adriatică și implicit biletul pentru următoarea ediție a Euroligii masculine.

Meciul 4 a avut parte de echilibru și schimbări de situație. Buducnost a câștigat primul sfert cu 22-15, însă Steaua Roșie conducea la jumătatea partidei cu scorul de 38-36. Muntenegrenii au revenit la conducere, scor 60-57, cu zece minute înainte de final. Interesant este că Buducnost a înscris doar opt puncte în primele opt minute ale sfertului 4.

Nemanja Gordic a totalizat 18 puncte, 5 pase decisive, Nikola Ivanovic a adăugat 17 puncte, iar Filip Barovic (fost jucător la BC Timișoara) a totalizat 14 puncte pentru învingători. Taylor Rochestie a bifat 14 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, alți trei jucători depășind borna 10 la puncte marcate pentru Steaua Roșie Belgrad.

Meciul 4 s-a disputat la Sportski centar Morača, din Podgorica. Au asistat 6.000 spectatori.

Scorul general a fost de 3-1. Buducnost a făcut break-ul în jocul de deschidere al finalei, după care Steaua Roșie a egalat. Seria s-a mutat în Muntenegru, unde gazdele au câștigat Meciul 3 cu 78-77. Jocul al 4-lea a pus capăt seriei și astfel Buducnost este noua deținătoare a Ligii Adriatice.

Buducnost Podgorica devine a 9-a echipă care câștigă trofeul de Liga Adriatică. Este prima echipă din Muntenegru care obține acest trofeu. Astfel se oprește seria de trei sezoane în care Steaua Roșie a obținut titlul. De notat că Buducnost a disputat prima finală de Liga Adriatică.

Așadar, Buducnost Podgorica devine a 13-a echipă cu drept de participare în ediția 2018/19 a Euroligii masculine. Alături de cele 11 echipe cu angajament pe termen lung, Darussafaka Istanbul și-a asigurat locul grație triumfului din EuroCup, consemnat cu o zi mai devreme. De notat că Serbia iese pentru prima dată în istorie din Euroligă!

Foto: www.aba-liga.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.