Brose învinge Panathinaikos în pofida prestației impresionante din partea lui Calathes

Nick Calathes a devenit al 5-lea jucător care atinge borna 30 la puncte marcate într-un meci din actuala ediție a Euroligii masculine. În pofida acestui lucru, Panathinaikos Atena a fost spulberată de Brose Baskets Bamberg, scor 95-74, în etapa a 21-a din sezonul regulat.

Prima repriză a fost controlată de germani, care s-au desprins la 42-32 după 20 minute de joc. Panathinaikos a reacționat și a strâns la o singură posesie, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 57-55. Pe parcursul ultimelor zece minute de joc s-a consemnat un parțial de 38-19 în favoarea lui Brose!

Bamberg a avut 27/38 la aruncările de două puncte pentru un procentaj de 71%. În plus, drept consecință a faptului că au atacat coșul, elevii lui Andrea Trinchieri au beneficiat de 34 vizite la linia de pedeapsă.

Augustine Rubit a totalizat 26 puncte, 8 recuperări, Dorell Wright a adăugat 15 puncte, iar Maodo Lo a încheiat cu 12 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. Calathes a terminat cu 31 puncte (13/20 din acțiune) și 7 pase decisive, iar Nikos Pappas a încheiat cu 11 puncte pentru PAO.

Brose obține cea de-a 2-a victorie în ultimele nouă etape din Euroligă și să spele rușinea unei înfrângeri la aproape 40 puncte diferența în etapa anterioară din Bundesliga. Campioana Germaniei are 8-13 la general și se situează pe locul 12.

Panathinaikos înregistrează un eșec categoric și ajunge la cea de-a 3-a înfrângere în ultimele patru etape. Echipa lui Xavi Pascual a câștigat în ultima secundă a prelungirilor meciul cu Zalgiris din etapa precedentă, grație aceluiași Nick Calathes și a unei erori defensive uluitoare din partea defensivei adverse. Verzii au 13-8 și se situează pe locul 5.

TOP 5 puncte marcate într-un meci din actuala ediție a Euroligii

1. Luka Doncic (Real Madrid) – 33 puncte
2. Nick Calathes (Panathinaikos Atena) – 31 puncte
2. Jan Vesely (Fenerbahce Dogus) – 31 puncte
2. Errick McCollum (Anadolu Efes) – 31 puncte
5. Curtis Jerrells (EA7 Milano) – 30 puncte

Foto www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.