Brazilia s-a calificat la FIBA Basketball World Cup 2019

Brazilia a devenit cea de-a 5-a echipă din Zona Americas care se califică la FIBA Basketball World Cup 2019. Formația antrenată de către Aleksandar Petrovic a câștigat în fieful Insulelor Virgine, scor 104-80, în cursul nopții de joi spre vineri.

Partida a fost controlată de brazilieni, aceștia câștigând toate cele patru secvențe. Desprinderea decisivă s-a consemnat în sfertul al 2-lea, la capătul căruia tabela de marcaj indica scorul de 51-37. Repriza a 2-a a fost la discreția oaspeților, aceștia mărind ecartul la peste 20 puncte.

Foto: FIBA.basketball

În cadrul acestui meci, Brazilia a avut 15/27 pentru 56% la aruncările de trei puncte în acest meci. În plus, învingătorii au cules 19 recuperări ofensive.

Marquinhos Sousa a reușit 22 puncte, 9 recuperări, Vitor Benite a adăugat 20 puncte, 5 pase decisive, iar Leandrinho Barbosa a izbutit 19 puncte pentru învingători. În replică, Georgio Milligan a totalizat 25 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții.

Brazilia are 8-3 la general în urma acestui rezultat și are asigurată calificarea la turneul final indiferent ce se întâmplă în ultima rundă. Este încă neclar dacă această echipă se va califica de pe locul 3 în Grupa F, ori din postură de cel mai bun loc 4, însă e limpede că și-a asigurat calificarea.

Brazilia a participat la toate edițiile Campionatului Mondial disputate până la această oră. Această țară are două titluri mondiale, două medalii de argint și două de bronz. De asemenea, are două clasări pe locul al 4-lea și una pe locul 5. La precedenta ediție, desfășurată în 2014, în Spania, Brazilia a ocupat locul 6.

Celelalte patru echipe deja calificate sunt Venezuela, Canada, SUA și Argentina. Ultimele două locuri rămase disponibile vor fi obținute de două dintre Uruguay, Puerto Rico și Republica Dominicană.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.