Brandyn Curry, noul fundaș al lui U-BT Cluj-Napoca

Brandyn Curry este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca. În vârstă de 28 ani, înalt de 1.85 metri, jucătorul american evoluează la poziția 1 și este la prima experiență în țara noastră.

Curry a jucat pentru universitatea Harvard, pe care a absolvit-o în 2014. El și-a început cariera profesionistă în același an. Americanul a evoluat, în cei cinci ani scurși de la debutul absolut în baschetul profesionist, pentru Den Bosch (Olanda), Eisbären Bremerhaven (Germania), Helios Suns (Slovenia), Donar Groningen (Olanda) și ESSM Le Portel (Franța).

În sezonul 2018/19, alături de Le Portel, Curry a avut 29 apariții și a fost titularizat de 23 ori. El a avut mecii de 10.6 puncte, 3.9 pase decisive și 2.1 recuperări pentru 10/8 la eficiență. Brandyn a avut 43% la aruncările de trei puncte în LNB Pro A.

Le Portel a ocupat locul 16, din totalul de 18 poziții, cu un bilanț de 10 victorii și 24 înfrângeri în primul eșalon al Franței în ultimul sezon.

Anterior, Curry a fost campion al Olandei, alături de Donar. De altfel, cu această echipă a întâlnit și învins pe U-BT Cluj-Napoca de patru ori în tot atâtea confruntări consemnate în FIBA Europe Cup.

De altfel, Brandyn Curry are două titluri de campion al Olandei în tot atâtea sezoane petrecute în această țară. Palmaresul lui mai cuprinde o cupă a Olandei și titlul de MVP al sezonului 2017/18 din aceeași țară.

Curry este primul străin legitimat de U-BT Cluj-Napoca în sezonul 2019/20. Totodată este primul jucător adus de formația de pe Someș de la numirea lui Dusko Vujosevic în funcția de antrenor principal. Ardelenii au anunțat prelungirea contractelor lui Andrei Calnicenco și Nandor Kuti.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.