Boston Celtics își apără terenul propriu în seria cu Cleveland Cavaliers

Boston Celtics s-au desprins la 2-0 în finala Conferinței Est din playoff-ul NBA 2018. Formația antrenată de Brad Stevens a reușit o repriză secundă de excepție și a învins Cleveland Cavaliers, pe revenire, scor 107-94.

Cavaliers au câștigat primele două secvențe datorită unei ofensive superioare celei etalate în meciul de deschidere.  Cleveland a reușit să conducă la peste zece puncte pe parcursul primei reprize. Campioana NBA din 2016 a înscris 55 puncte în primele 24 minute de joc, conducând cu șapte lungimi la jumătatea partidei.

Foto Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images

Reacția gazdelor a venit în secvența a 3-a. Întâi Cleveland s-a desprins la nouă puncte, dar Marcus Smart a completat un parțial de 20-10 prin care Boston a preluat conducerea, scor 72-71, cu patru minute rămase din sfertul al 3-lea. Celtics au marcat zece din ultimele 13 puncte ale secvenței și s-au desprins la șapte lungimi cu 12 minute înainte de final.

Gazdele au controlat sfertul decisiv. LeBron James și colegii săi nu au avut nicio reacție prin care să pună în dificultate pe Boston, finalul partidei fiind lipsit de suspans.

Jaylen Brown a totalizat 23 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, Terry Rozier a adăugat 18 puncte, 5 recuperări, Al Horford a încheiat cu 15 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace, fără posesie pierdută, Marcus Morris a încheiat cu 12 puncte, 5 recuperări, Marcus Smart a încheiat cu 11 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări, 4 intercepții, iar Jayson Tatum a izbutit 11 puncte pentru învingători.

LeBron James a reacționat după cel mai modest joc din playoff. El a avut doar 15 puncte și 7 posesii pierdute în Meciul 1. De această dată a totalizat 42 puncte, 12 pase decisive și 10 recuperări pentru un triple-double impresionant, dar insuficient pentru a obține victoria. Kevin Love a adăugat 22 puncte, 15 recuperări, iar Kyle Korver a bifat 11 puncte pentru Cleveland.

Reamintim că Boston Celtics au jucat întreg sezonul fără Gordon Hayward, iar în playoff fără Kyrie Irving. Cu toate acestea verzii sunt la doar două victorii de finala NBA. De altfel, echipa antrenată de Brad Stevens nu a pierdut niciunul din cele nouă meciuri disputate la TD Center până la această oră în playoff-ul NBA 2018.

Scorul general devine 2-0. Urmează o pauză de patru zile până la Meciul 3. Seria se mută în Cleveland pentru următoarele două partide.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.