Boris Diaw va fi noul președinte al echipei Levallois Metropolitans

Boris Diaw va deveni al doilea membru al generației de aur din baschetul francez care preia funcția de președinte al unui club din Hexagon. Fostul căpitan al naționalei Franței va prelua acest rol la Levallois Metropolitans, grupare alături de care și-a încheiat cariera de jucător.

Informația a fost anunțată de către publicația Le Parisien. Aceasta notează că urmează să se desfășoare alegeri pentru funcția de președinte, însă Diaw are șanse de a fi ales cu unanimitate de voturi.

Diaw a mai avut activitate de management la nivel de club în perioada în care era jucător. El a avut un pachet de acționar și funcția de președinte la JSA Bordeaux între 2010 și 2017. Boris a renunțat la acestea în vara anului 2017 pentru că s-a întors în Franța pentru un ultim sezon ca jucător, alături de Levallois Metropolitans.

Cariera de jucător a lui Diaw s-a încheiat în vara anului 2018, iar din acel moment legendarul baschetbalist nu a activat în baschet. El a experimentat plăcerile vieții, incluzând călătorii cu iahtul, misiuni în Africa, respectiv aventuri montane.

Levallois Metropolitans are 14-14 la general și se situează pe locul al 9-lea în ierarhia la zi a LNB Pro A.

Reamintim că Tony Parker este acționar majoritar și președinte al echipei LDLC Asvel Villeurbane Lyon. Această grupare va evolua în următorii doi ani la nivel de Euroligă, pe baza unui wildcard asigurat de compania care păstorește cea mai importantă competiție din baschetul continental la nivel de club.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.