Bonusuri pentru Boris Diaw

Contractul semnat de către Boris Diaw cu San Antonio Spurs în această vară include niște bonusuri rar sau deloc întâlnite în sportul profesionist. Francezul are o clauză prin care el va fi recompensat dacă nu va lua în greutate sau chiar va slăbi din acest punct de vedere.

Diaw, unul dintre jucătorii de baschet cu cel mai mare număr de meciuri disputate în ultimii doi ani (incluzând două finale NBA, o finală EuroBasket și o finală mică de Cupa Mondială), a semnat în această vară un acord cu valabilitate pentru următorii patru ani cu Spurs. Valoarea totală a contractului este de 28 milioane dolari. El are garantați doar primii doi ani din acest contract, iar cel de-al 3-lea este garantat parțial. Cel de-al 4-lea an nu include niciun fel de garanție financiară.

Dincolo de acest detaliu, întâlnit la mulți jucători din NBA, Boris are o clauză legată de greutate. El ar putea încasa alte 500.000 dolari dacă își menține actuala greutate sau va slăbi.

Clauza prevede și date concrete la care Diaw trebuie să corespundă din punct de vedere al kilogramelor:

– 150.000 dolari dacă va cântări 254 pounds (115 kilograme) sau mai puțin pe 25 octombrie 2014
– 150.000 dolari dacă va cântări 254 pounds (115 kilograme) sau mai puțin în prima zi de marți după All Star Game (adică la jumătatea lui februarie)
– 200.000 dolari dacă va cântări 254 pounds (115 kilograme) sau mai puțin pe 1 aprilie 2015

diaw

Prin aceste bonusuri, Spurs încearcă să-l motiveze pe Diaw pentru a nu lua în greutate cu scopul de a-l avea pregătit din punct de vedere fizic pe tot parcursul sezonului competițional 2014/15.

În vârstă de 32 ani, Boris Diaw a fost întotdeauna un jucător supraponderal, dar în ultima perioadă a luat chiar mai mult în greutate. În pofida acestui aspect, francezul este unul dintre cei mai competitivi baschetbaliști europeni ai momentului. El dispune de un IQ baschetbalistic deosebit, folosindu-se de fizic în duelurile de sub panou cu mai înalții și mai atleticii adversari întâlniți. În plus, el este un creator prin definiție, având calitatea de a-și pune colegii în valoare acolo și unde aceștia se simt cel mai bine.

Pe parcursul celor 11 ani petrecuți în NBA, Diaw a bifat peste 900 prezențe și are medii pe carieră de 9.1 puncte, 4.7 recuperări și 3.7 pase decisive în 28.9 minute pe meci. El a demonstrat că poate juca atât în stilul run and gun al lui Phoenix Suns, cât și în cel ordonat și mai puțin ritmat al lui San Antonio Spurs. De curând a devenit campion european și a contribuit din plin la prima medalie obținută de Franța la Cupa Mondială.

Notă
În imaginea alăturată îl puteți vedea pe Boris Diaw răspunzându-i prin intermediul unei rețele de socializare antrenorului său de la club, Gregg Popovic, după ce acesta a fost chestionat într-o conferință de presă despre situația francezului (care primise câteva zile libere în plus după participarea la FIBA World Cup 2014). Desigur totul a decurs sub formă de glumă, buna dispoziție domnind la campioana NBA în această perioadă a anului.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.