Bogdan Tanjevic se retrage din antrenorat, rămâne în slujba baschetului

Bogdan Tanjevic a demisionat de la cârma echipei naționale a Muntenegrului. Anunțul a fost făcut de legendarul tehnician la scurt timp după încheierea aventurii la EuroBasket 2017, unde Muntenegru s-a calificat în premieră între primele 16 echipe.

Tanjevic, primul antrenor din spațiul ex-iugoslav care a câștigat Euroliga masculină, performanță realizată în 1979, alături de Bosna Sarajevo, a decis să renunțe la cariera de antrenor. În schimb, el va rămâne un colaborator al federației de specialitate din Muntenegru și va coordona activitatea tinerilor antrenori de baschet din această țară. Așadar, legendarul tehnician ajuns la vârsta de 70 ani va continua în lumea baschetului, însă nu va mai antrena.

Cele mai importante rezultate obținute de Bogdan Tanjevic la nivelul echipelor naționale sunt medalia de aur cucerită de Italia la EuroBasket 1999, argintul de la EuroBasket 1981 cu Iugoslavia, respectiv argintul de la FIBA Basketball World Cup 2010 cu Turcia. De asemenea, a fost campion al Europei la juniori în 1974, alături de Iugoslavia.

La nivel de club, pe lângă Euroliga din 1979, Tanjevic a fost de trei ori campion al Iugoslaviei, de două ori al Turciei și câte o dacă al Franței și Italiei.

Cariera de antrenor a lui Tanjevic a demarat în anul 1971. De atunci și până la momentul actual, tehnicianul ex-iugoslav a avut aproximativ patru ani în care nu a avut activitate. Adică peste 40 de ani de prezență pe marginea terenului din postură de antrenor principal, fie la nivel de club, fie la echipă națională.

Penultimul meci al carierei de antrenor l-a adus pe Bogdan Tanjevic în postura de adversar al echipei naționale a României. Muntenegru s-a impus cu 86-69, într-un meci în care Andrei Mandache a realizat un triple-double.

Foto: FIBA.basketball

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar