Bobe Nicolescu, noul căpitan al echipei naționale, s-a accidentat

CSM CSU Oradea are noi probleme de efectiv. Campioana în exercițiu a României l-a pierdut pe Bobe Nicolescu pentru o perioadă îndelungată.

Noul căpitan al echipei naționale a resimțit dureri la picior în timpul unui antrenament. El a fost supus unor analize, RMN-ul relevând o fractură de os metatarsian 5. Perioada de absență în acest caz este de șase săptămâni, cel puțin în următoarele trei urmând să facă repaos total.

Bobe este component al echipelor naționale ale României de la vârsta de 16 ani. El nu a avut pauze de-a lungul verilor și nici timp pentru antrenamente de individualizare, menite să-i întărească corpul sau să-i îmbunătățească anumite aspecte ale jocului. De altfel, au fost veri în care a jucat pentru două echipe naționale, incluzând cantonamente lungi (interzise, de exemplu, cu strictețe de NBA pentru jucătorii legitimați la echipele din această competiție).

Sezonul 2017/18 s-a încheiat cel mai târziu pentru acest jucător. După ce a câștigat titlul de campion al României pentru a 2-a oară în ultimii trei ani alături de CSM CSU Oradea, Bobe a participat la o nouă acțiune a echipei naționale. După ultimele jocuri din calificările FIBA Basketball World Cup 2019, el a luat o scurtă vacanță, pentru ca apoi să plece în Lituania pentru un camp de individualizare, fiind prima oportunitate de acest gen pentru Nicolescu după ani de zile în care verile le-a petrecut prin cantonamentele echipelor naționale.

În prima jumătate a lunii septembrie 2018, Bobe Nicolescu s-a alăturat echipei naționale pentru un nou cantonament, despărțindu-se de echipa de club în perioada de pregătire a noului sezon competițional – acea echipă care avea să dispute primele meciuri oficiale, internaționale (adică a reprezentat și România) – pentru mai bine de zece zile, incluzând și meciul din Macedonia contând pentru precalificările FIBA EuroBasket 2021. El s-a întors cu o zi înaintea plecării în Finlanda, pentru prima manșă dintre Karhu Basket și CSM CSU Oradea, în preliminariile Basketball Champions League.

Nicolescu a jucat în patru meciuri oficiale pentru CSM CSU Oradea în noul sezon competițional. Este vorba despre două partide în Basketball Champions League, una în SuperCupa României și una în Liga Națională.

CSM CSU Oradea rămâne fără principala opțiune la jucătorul român sub 23 ani pentru întreg turul primei faze din Liga Națională de baschet masculin. Este o șansă pentru ceilalți tineri din lotul campioanei – Tudor Fometescu, Edward Petrescu și Darius Meluț.

Revenirea lui Nicolescu pe parchet este așteptată pentru începutul lunii decembrie anul curent.

Foto: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.