Bob Myers, președinte Golden State, despre accidentarea lui Kevin Durant: „Dacă căutați vinovați, eu sunt acela”

Bob Myers, președinte al Golden State Warriors, a vorbit despre accidentarea lui Kevin Durant. Vizibil afectat de acest lucru, oficialul campioanei NBA a discutat la cald, după încheierea Meciului 5 al finalei NBA 2019.

Iată ce a spus Myers la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtat de californiei, scor 106-105, pe terenul lui Toronto Raptors:

„Kevin Durant a urmat patru săptămâni de terapie. A fost sub supravegherea unor specialiști de top. S-au făcut numeroase RMN-uri, iar decizia ca el să joace în Meciul 5 a fost una comună. Toată lumea a căzut de acord că poate juca.

Cunosc lumea în care trăim și sunt convins că se caută vinovați pentru această situație. Dacă trebuie găsit un țap ispășitor atunci eu sunt acela, deoarece eu sunt cel care conduce latura baschetbalistică (n.r. basketball operations) a acestei echipe. Oamenii care au lucrat cu Kevin în aceste săptămâni sunt oameni buni și au făcut o treabă cât se poate de bună. Nimeni nu merită să fie considerat responsabil pentru această accidentare. Dacă totuși trebuie să fie găsit un vinovat, atunci eu sunt acela.

Vreau să vă spun un lucru despre Kevin Durant. Acest om iubește baschetul. Oricine a crezut că el nu vrea să mai joace pentru această echipă a greșit. El este unul dintre cei mai neînțeleși oameni de către comunitate. Nu am venit aici ca să încerc să schimb percepția oamenilor despre el. Vă spun doar care este realitatea, deoarece prea mulți care habar nu au cine este acest om au vorbit public despre el. Durant este un bun coleg de echipă și un om bun. Nu este corect să fie criticat și judecat. Sunt norocos că îl cunosc. Durant are baschetul în sânge. Tot ce își dorește este să joace, iar acum nu poate să facă acest lucru. Nu cred că lumea e capabilă să înțeleagă ce înseamnă baschetul pentru Kevin.

Este o accidentare la tendonul lui Achile. Nu am informații exacte cu privire la starea lui. Va face un RMN în urma căruia vom ști cu exactitate care este diagnosticul. E o accidentare diferită de cea din urmă cu patru săptămâni.”

Reamintim că Durant a suferit o accidentare la piciorul drept în Meciul 5 al seriei cu Houston Rockets, în semifinalele Conferinței Vest. El nu mai jucase din 8 mai anul curent, dar a forțat revenirea pe parchet, având acceptul staff-ului medical, pentru Meciul 5 al finalei NBA 2019.

Durant a avut 11 puncte în primul sfert al Meciului 5. KD a avut 3/3 la aruncările de trei puncte în această partidă, accidentându-se în debutul sfertului 2, fiind purtat pe brațe de membri ai staff-ului medical și de colegii săi. De altfel, Stephen Curry l-a însoțit pe Durant până la vestiarul echipei, interesându-se de starea colegului său.

Jucătorii de la Golden State Warriors i-au dedicat victoria din acest meci lui Durant. Aceștia au declarat public, atât la flash interviurile de pe parchet, cât și la conferința de presă ce a urmat meciului disputat noaptea trecută în Canada.

Potrivit surselor din interiorul echipei, toată lumea este resemnată cu privire la diagnostic. Acesta urmează să fie stabilit pe baza rezultatelor RMN-ului, dar este aproape cert că Durant a suferit o ruptură de tendon achilian. Dacă se confirmă acest diagnostic, atunci jucătorul amintit va fi supus unei intervenții chirurgicale, aceasta fiind urmată de un proces îndelungat de recuperare care se poate întinde până la un an de zile. Aceasta este una dintre cele mai grave accidentări posibile în baschet și în sport la modul general.

În altă ordine de idei, Golden State nu va mai miza în această serie nici pe Kevon Looney. Acesta a suferit o recidivă, el având deja o fractură costală. Looney a încercat să joace în Meciul 5, dar a resimțit dureri puternice în zona accidentată și e puțin spre deloc probabil ca acesta să se mai întoarcă în actualul sezon.

Astfel, fără Durant și Looney, Warriors vor avea mari dificultăți în a alinia o formulă competitivă la pozițiile 4-5 în Meciul 6 al finalei NBA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.