Blake Griffin a trecut la Detroit Pistons!

Los Angeles Clippers și Detroit Pistons au bătut palma pentru transferul lui Blake Griffin. Jucătorul de poziția 4 pleacă din California și va încerca să o ajute pe cea din Michigan să revină în playoff-ul NBA.

În schimbul lui Griffin, jucător cu statut de superstar în NBA, Clippers obțin trei jucători și două opțiuni de Draft. Este vorba despre Avery Bradley (fundaș), Tobias Harris (extremă) și Boban Marjanovic (pivot). De asemenea, californienii se aleg cu o opțiune în primul tur și cu una în cel de-al 2-lea tur din NBA Draft.

Foto by Melissa Majchrzak/NBAE via Getty Images)

Ajuns la vârsta de 28 ani, Griffin schimbă pentru prima dată echipa în cariera sa profesionistă. El a jucat 33 meciuri în actuala ediție de campionat, având medii statistice de 22.6 puncte, 7.9 recuperări și 5.4 pase decisive în 34.5 minute pe partidă.

Ales cu prima opțiune în NBA Draft 2009, Blake Griffin a ratat întreg sezonul de debut din cauza unei accidentări la genunchi. El a debutat în ligă în sezonul 2010/11, când a jucat toate cele 82 meciuri ale echipei sale. Până la startul actulului sezon competițional, Griffin avea 471 meciuri disputate în sezonul regulat și are 51 jocuri în playoff-ul NBA. A participat de patru ori la All Star Game și are medii pe carieră de 21.5 puncte, 9.4 recuperări, 4.1 pase decisive și 1.0 intercepții pe partidă.

De cealaltă parte, Clippers obține cu efect imediat trei jucători de sistem, însă niciunul cu statut de superstar. Avery Bradley pare să fie cel mai important nume ajuns în California. El are o reputație de jucător defensiv excepțional și a cărui contribuție în uniforma lui Boston Celtics a trecut aproape neobservată în perioada în care el a fost coleg cu Isaiah Thomas.

Detroit Pistons au 22-26 la general și se situează pe locul 9 în Conferința Est. Formația antrenată de Stan Van Gundy este la 2.5 meciuri în urma locului 8, deținut actualmente de Philadelphia 76ers.

Los Angeles Clippers au 25-24 și ocupă locul 9 în Conferința Vest. Echipa pregătită de Doc Rivers are la o jumătate de meci în urma locului 8, deținut în prezent de către Denver Nuggets.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.