Basketball Clinic Belgrade 2018 – Prezentare lectori, teme, program și oferte de cazare

Basketball Clinic Belgrade 2018 – ediția a 18-a se va desfășura în perioada 30 iunie – 1 iulie anul curent. Evenimentul se va desfășura în sala de sport „Ranko Zeravica” din Novi Belgrad, Serbia. Evenimentul se va desfășura în premieră în această locație.

Organizatorii au anunțat că au primit confirmarea participării din partea lectorilor pentru ediția din acest an. Aceștia sunt Pedro Martinez, Aleksandar Dzijic, Kyle Keller și Darko Rajakovic. Clinicul este destinat antrenorilor de baschet de pretutindeni. El are caracter obligatoriu pentru antrenorii de seniori din Serbia, însă la acesta pot participa antrenori din alte țări. Este cunoscut faptul că antrenorii de seniori din România au obligația de a participa la astfel de cursuri de perfecționare, iar Belgrad este un oraș accesibil și oferă întotdeauna un clinic cu lectori de anvergură.

Prezentare lectori

Pedro Martinez (Spania, Baskonia Gasteiz)

Este antrenorul care a ghidat-o pe Valencia Basket spre titlul de campioană a Spaniei în sezonul 2016/17, performanță obținută atât de club, cât și de Martinez în premieră. El a fost declarat cel mai bun antrenor al EuroCup în sezonul 2016/17. Are o carieră impresionantă în Spania, acolo unde este considerat al 2-lea tehnician din punct de vedere al longevității în Liga ACB. Martinez a lucrat la cârma următoarelor echipe de-a lungul ultimilor 30 de ani: Manresa, Salamanca, Granada, Menorca, Ourense, Tenerife, Gran Canarias, Estudiantes, Girona, Sevilla, Badalona, Valencia și Baskonia.

Aleksandar Dzikic (Serbia, Buducnost Podgorica)

Este antrenorul care a ghidat-o pe Buducnost Podgorica spre câștigarea Ligii Adriatice – ediția 2017/18, rezultat de trimite gruparea muntenegreană în următoarea ediție a Euroligii masculine. Este un antrenor școlit în Serbia, fiind unul dintre cei mai de seamă discipoli ai lui Dusko Vujosevic la Partizan Belgrad. A lucrat ca antrenor asistent în NBA, la Minnesota Timberwolves și a fost antrenorul lui San Antonio Spurs în liga de vară. Pe plan european a activat ca antrenor principal la Olimpija Ljubljana, Lietuvos Rytas, Partizan Belgrad și Buducnost Podgorica. Are patru titluri de campion al Spaniei, cupa și supercupa acestei țări, respectiv trofeul de FIBA EuroChallenge. A fost antrenor al naționalei U20 a Serbiei, este un colaborator permanent al Asociației Antrenorilor din Serbia și contribuie la revista de specialitate editată de această asociație, intitulată „Trener”.

Kyle Keller (SUA, Stephen F. Austin)

Considerat unul dintre cei mai buni antrenori asistenți din baschetul universitar nord-american. Keller a activat ca secund la câteva dintre cele mai cunoscute programe de baschet din NCAA. Este vorba despre Lousiana Tech, UTEP, Oklahoma State, Kansas, Texas A&M. De altfel, Keller a lucrat sub comanda unor tehnicieni extrem de cunoscuți precum Bill Self, Billy Kenedi și Eddie Sutton. În ultimii doi ani a fost antrenor principal al universității Stephen F. Austin, pe care a ghidat-o spre câștigarea Conferinței Southland.

Darko Rajakovic (Serbia, asistent la Oklahoma City Thunder)

Sntrenor asistent la Oklahoma City Thunder. El este membru al staff-ului tehnic la OKC din vara anului 2014. Anterior, mai exact între 2012 și 2014, el a fost antrenor principal al echipei Tulsa 66ers, în NBA Development League (actuala G-League).

Rajakovic a început activitatea de antrenor de la vârsta de 16 ani, alături de Borac Cacak. El a activat la nivel juvenil. Între 1999 și 2007, Rajakovic a lucrat ca antrenor principal la echipele U18 și U20 ale Stelei Roșii Belgrad. A cucerit două titluri naționale de tineret alături de aceasta. Între 2009 și 2012, amintitul antrenor a condus pe Espacio Torrelodones, în eșaloanele inferioare ale Spaniei. Din 2012 activează în SUA.

Ofertă cazare

Organizatorii au anunțat că recomandă doritorilor să se cazeze la Hotel Tupil Inn. Oferta include cazare și mic dejun. Prețurile sunt: 46 euro/camera single, 52 euro/camera dublă, respectiv 78 euro/camera triplă. Adresa hotelului este Palmira Toljatija 9, 11070, Belgrad, Serbia.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.