Belgia surclasează Franța și pătrunde în semifinalele Campionatului Mondial de baschet feminin – ediția 2018

Belgia a repurtat un succes zdrobitor asupra Franței în sferturile de finală ale FIBA Women’s Basketball World Cup 2018. Belgian Cats au beneficiat de prestații foarte bine din partea tuturor pieselor de bază pentru a-și asigura prezențe în careul de ași al Campionatului Mondial de la Tenerife.

Rezultatul final al partidei a fost de 86-65. După un prim sfert echilibrat, Belgia a reușit un parțial de 33-14 în secvența a 2-a, pentru a se desprinde decisiv. Scorul la jumătatea întâlnirii era de 53-31. Repriza secundă nu a adus schimbrea, cardul menținându-se până la final.

Kim Mestdagh a reușit 23 puncte, 6 recuperări, Emma Meesseman a adăugat 16 puncte, 9 recuperări, Julie Allemand a terminat cu 11 puncte, 13 pase decisive, iar Julie Vanloo a încheiat cu 10 puncte pentru formația învingătoare. De notat că pentru Belgia joacă în continuare Ann Wauters (38 ani), de șapte ori cea mai bună baschetbalistă a Europei. Ea a totalizat 7 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

În replică, Marine Johannes a reușit 17 puncte, iar Endene Miyem a izbutit 15 puncte, 5 recuperări. De notat că Sandrine Gruda, liderul naționalei Hexagonului, a avut 2 puncte (1/11 la aruncările din acțiune, 0/2 la linia de pedeapsă) cu 10 recuperări. De altfel, Franța a avut doar 28% la aruncările din acțiune în acest meci.

Într-un alt meci din sferturile de finală, sportivele antrenate de Lucas Mondelo au avut o prestație solidă în sferturile de finală, reușind să învingă Canada, grupare ce câștigase tot până la sferturile de finală. Spania s-a impus cu scorul de 68-53. Jocul a fost decis în secvența a 4-a, când gazdele au reușit un parțial de 21-3!

Astou Ndour a reușit 16 puncte, 4 recuperări, Queralt Casas a reușit 13 puncte, iar Anna Cruz a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru Spania. Kia Nurse a replicat cu 15 puncte, 3 intercepții, iar Shay Colley a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări pentru Canada.

Celelalte învingătoare din sferturile de finală sunt Statele Unite ale Americii și Australia. Ambele au înregistrat succese categorice. Americancele au dispus de Nigeria cu scorul de 71-40. În lotul africancelor s-a aflat Promise Amukamare, jucătoare legitimată la CSM Satu Mare, singura jucătoare din Liga Națională de baschet feminin care a participat la ediția din acest an a Campionatului Mondial de baschet feminin. În schimb, Australia a depășit China cu scorul de 83-42.

În penultimul act, Belgia se duelează cu SUA, iar Spania cu Australia.

Semifinalele și turneul locurilor 5-8 se dispută sâmbătă (29.09). Finala, meciul pentru medalia de bronz și confruntările pentru locurile 5-6, respectiv 7-8 se dispută duminică (30.09). Toate meciurile pot fi urmărite în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.