Belgia învinge Spania la Campionatul Mondial de baschet feminin într-o sală arhiplină la Tenerife

Faza grupelor s-a încheiat la Campionatul Mondial de baschet feminin – ediția 2018, în cursul serii de marți (25.09). Evenimentul se desfășoară în Tenerife, iar în urma rezultatelor înregistrate s-au stabilit cele patru echipe eliminate din competiție, cele opt care joc juca în playoff, respectiv cele patru formații calificate în sferturile de finală.

Canada a depășit Franța, scor 71-60, în meciul care a stabilit câștigătoarea Grupei A. Implicit, Canada a avansat în sferturile de finală. În schimb, Grecia a depășit Coreea de Sud, scor 58-48. Astfel, asiaticele sunt eliminate din competiție.

Australia a repurtat a 3-a victorie categorică și a triumfat în Grupa B. Nigeria și Turcia s-au clasat pe locurile 2-3. În fine, Argentina a terminat cu 0-3 și este eliminată din competiție.

Surpriza serii de marți (25.09) s-a consemnat în Grupa C. Belgia a învins echipa gazdă, Spania, scor 72-63. Acest rezultat, împreună cu deznodământul celuilalt meci din ultima rundă, Japonia vs Puerto Rico, scor 69-61, conduc spre o egalitate în trei. Belgia a câștigat grupa și este calificată în sferturile de finală, iar Spania și Japonia s-au clasat pe locurile 2-3. În schimb, Puerto Rico a avut 0-3 și a fost eliminată din competiție.

SUA a depășit Letonia cu scorul de 102-76 în Grupa D. Americancele au terminat pe primul loc și sunt calificate în sferturile de finală. Letonia a avut 0-3 și este eliminată din competiție. China și Senegal vor juca în playoff.

Programul jocurilor din playoff

Spania vs Senegal
China vs Japonia
Franța vs Turcia
Nigeria vs Grecia

Programul sferturilor de finală

Canada vs Spania/Senegal
Australia vs China/Japonia
Belgia vs Franța/Turcia
SUA vs Nigeria/Grecia

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.