BCMU FC Argeș Pitești a triumfat în duelul cu BC SCM Timișoara

BCMU FC Argeș Pitești a învins BC SCM Timișoara, scor 78-64, într-un meci contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Primul sfert a fost sărac în realizări pe tabela de marcaj. S-au consemnat patru schimbări la conducere, scorul după zece minute fiind de 13-13.

Argeșenii au marcat primele patru puncte ale secvenței a 2-a, însă oaspeții au replicat cu un parțial de 9-0, alimentat de cele patru puncte obținute de pe urma unui fault antisportiv comis de Nuutinen. Elevii lui Hristu Șapera au revenit în avantaj și au terminat prima jumătatea la conducere, scor 33-31, în condițiile în care Timișoara avea 1/11 de la mare distanță.

Timișoara a trecut pentru o scurtă perioadă la conducere în debutul reprizei secunde, însă amfitrionii au preluat inițiativa. Ambele protagoniste au marcat mult în actul al 3-lea, Nick Russell (foto) având un aport consistent pentru gazde. Scorul cu zece minute înainte de final a fost 57-54 în favoarea Piteștiului.

Elevii lui Șapera au găsit soluții să pună în dificultate jocul de construcție al adversarului și au marcat cu generozitate de pe urma greșelilor comise de oponent. În plus, oaspeții au fost sancționați cu greșeală tehnică, dar și cu antisportiv după o intervenție dură din partea lui Ionuț Drăgușin. Finalul partidei a fost controlat de gazde care s-au desprins în învingători.

Nick Russell a totalizat 27 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții cu 5 posesii pierdute, Porter Troupe și Andrei Agafonov au avut câte 16 puncte fiecare, iar Aco Kostoski a terminat cu 8 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Adrian Diaz a avut 16 puncte, 7 recuperări, Milos Komatina a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții, 2 capace, iar Octavian Popa Calotă a încheiat cu 11 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări și 7 posesii pierdute.

Mladen Jeremic și Adrian Diaz de la oaspeți, respectiv Aco Kostoski de la amfitrioni au terminat meciul mai devreme. Ei au fost descalificați, fie pentru cumul de greșeli tehnice, fie pentru cinci greșeli personale. De notat că Jeremic este primul jucător din LNBM descalificat pentru că a fost sancționat în același meci cu fault tehnic și greșeală antisportivă (conform noului regulament FIBA pentru cumul de astfel de greșeli într-un meci, jucătorul în cauză este descalificat).

BCMU FC Argeș Pitești are 1-1 la general în urma acestui rezultat. În schimb, BC SCM Timișoara are 0-1, după ce și-a amânat meciul din prima etapă. În cadrul etapei a 3-a, argeșenii se deplasează la Galați, iar bănățenii primesc vizita Sibiului.

Foto: BCMU FC Argeș Pitești (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.