BCM U FC Argeș Pitești învinge SCM Timișoara la limită

BCM U FC Argeș Pitești a învins SCM Timișoara, scor 86-85, în ultimul meci al etapei a 4-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Echipele s-au succedat de zece ori la conducere în prima repriză. Mai multe dintre acestea s-au consemnat spre finalul primului sfert, încheiat cu 29-27, respectiv în debutul secvenței a 2-a. Amfitrionii au avut mai mult inițiativa pe tabela de marcaj însă nu au reușit să se desprindă la mai mult de șase puncte în primele 20 minute de joc efectiv. Scorul la jumătatea partidei a fost de 50-45.

Foto: BCM U FC Argeș Pitești (Facebook)

Piteștiul a controlat situația pe tot parcursul sfertului al 3-lea, desprinzându-se la un maxim de 11 lungimi în pofida productivității lui Vladan Vukosavljevic pe finalul acestei perioade de joc. Scorul cu zece mnute înainte de final era de 73-62, stabilit de Tudor Gheorghe de pe semicerc chiar pe sirenă.

Aruncarea de pe semicerc a readus Timișoara la trei puncte în minutul 33 al partidei. După un timeout, Tony Bishop a găsit ținta de pe semicerc pentru formația gazdă. Replica a venit de la același Vukosavljevic, cu o nouă reușită de pe semicerc. Stojadinovic a adus Timișoara în avantaj cu o nouă triplă la intrarea în ultimele trei minute de joc. Bishop a reacționat pentru gazde cu un coș și fault.

Cele două echipe s-au succedat la conducere în penultimul minut de joc. Piteștiul a obținut o recuperare ofensivă cu 18 secunde înainte de final la plus două puncte pe tabela de marcaj, Timișoara optând să faulteze. Carson a transformat liberele acordate, desprinzând echipa gazdă la două posesii. Timișoara a replicat prin același Vukosavljevic, din serviciul impecabil al lui Brown. Orbeanu a ratat două aruncări libere, iar Timișoara s-a năpustit în atac, Calotă ducându-se cu mingea până în coș, însă timpul de joc a expirat înainte ca acesta să elibereze mingea.

Ivan Siriscevic a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, Tony Bishop a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, Mladen Jeremic a izbutit 16 puncte, 4 pase decisive, iar Jahii Carson a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări pentru Pitești. În replică, Vladan Vukosavljevic a reușit 31 puncte, 9 recuperări, Nikola Pesakovic a adăugat 14 puncte, 4 pase decisive, iar Brandon Randolph a încheiat cu 11 puncte pentru Timișoara.

La Pitești a revenit Maksym Korniienko. În aceste condiții, Jonathan Person a ieșit din angrenajul argeșenilor.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 8-10 la general, ocupând locurile 5-6 în ierarhia la zi.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.