BCM U FC Argeș Pitești a învins SCM U Craiova

BCM U FC Argeș Pitești a învins SCM U Craiova, scor 83-80, în ultimul meci al etapei a 8-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc duminică (24.03), la Pitești.

Oltenii au marcat primele opt puncte ale confruntării, însă gazdele au replicat cu un parțial de 9-0 pentru a trece la conducere. Au urmat apoi șase puncte consecutive în contul oaspeților după care argeșenii au reușit un alt parțial de 16-6 cu care au terminat primul sfert. Scorul la prima pauză a fost de 25-20.

În actul al 2-lea echipa gazdă a fost permanent la conducere. Alb-violeții au avut între 2 și 12 puncte în plus pe tabela de marcaj, scorul la jumătatea confruntării fiind de 47-40.

Sfertul al 3-lea a fost controlat de formația gazdă. Elevii lui Florin Nini au fost extrem de preciți la finalizare și au mărit avantajul la un nou maxim, de 14 lungimi. Craiova a avut mai multe recuperări și a înscris mai mult pe șansa a 2-a. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 68-58.

Gazdele au marcat primele puncte dins fertul decisiv, însă Craiova a replicat cu 11 puncte consecutive. Formația din Pitești a fost sancționată cu greșeală tehnică pentru proteste după o abatere de pași a lui Jeremic, iar vizitatorii au profitat egalând situația la 74 cu patru minute rămase de jucat. Oltenii au pierdut posesia deoarece nu au repus mingea în timp util la scor egal, dar Korniienko nu a reușit să transforme de poe semicerc.

Curry a adus echipa din Craiova la conducere, iar Troupe a înscris pe contraatac după ce tot el a izbutit intercepția. După timeout, Siriscevic a reușit un coș cu fault și a transformat libera pentru a strânge la un punct. Craiova a comis două erori consecutive în faza ofensivă, iar Curry a comis o greșeală antisportivă asupra lui Tudor Gheorghe. Acesta și-a păstrat sângele rece și a adus Piteștiul în avantaj de la linia de pedeapsă în ultimul minut de joc. Același Curry a mai comis un fault, iar Jeremic a fost la rândul său precis de la linia de pedeapsă cu 20 secunde înainte de final. Craiova a avut șansa de a trimite meciul în prelungiri, însă Igor Mijajlovic a fost imprecis.

Mladen Jeremic a reușit 17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Maksym Korniienko a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, Maksim Sturanovic a terminat cu 15 puncte, iar Tony Bishop a încheiat cu 10 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru BCM U FC Argeș Pitești. În replică, Vlad Koreniuk a totalizat 26 puncte, 8 recuperări, iar Porter Troupe a adăugat 14 puncte pentru SCM U Craiova.

Argeșenii au jucat fără Marius Ciotlăuș, Radu Paliciuc, Iulian Orbeanu și Daniel Bailey. În formația alb-violetă a revenit Ivan Siriscevic. Acesta nu a mai jucat de la ultimul meci înaintea pauzei destinate echipei naționale, adică din prima jumătate a lunii februarie. De cealaltă parte, similar meciurilor precedente, Craiova a jucat fără Aleksandar Radukic. Antrenorul Aco Todorov a utilizat un singur român U23 pentru a 2-a oară consecutiv.

BCM U FC Argeș Pitești are 9-12 la general după acest succes și se menține pe locul 6. Alb-violeții urmează să susțină restanța cu BC CSU Sibiu.

SCM U Craiova are 11-11 în urma eșecului de la Pitești și se menține pe locul al 4-lea. Oltenii rămân favoriți la acontarea ultimului loc ce asigură avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului.

Foto: BCM U FC Arges Pitesti (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.