BC CSU Sibiu s-a calificat în finala LNBM 2019

BC CSU Sibiu a avansat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Echipa pregătită de Dan Fleșeriu a învins SCM U Craiova cu scorul general de 3-1 în semifinalele competiției.

Meciul 4, desfășurat duminică (19.05), la Craiova, s-a încheiat cu scorul de 74-58. Partida a fost controlată de ardeleni. Aceștia au condus aproape în permanență, amfitrionii aflându-se o singură dată în avantaj, în sfertul al 2-lea.

Sibiul conducea cu scorul de 33-31 la jumătatea partidei, după 20 minute în care s-a consemnat echilibru pe tabela de marcaj. Oltenii au reușit să egaleze la 48 spre finalul sfertului 3, dar oaspeții au încheiat această perioadă cu un parțial de 7-0. A urmat un alt parțial, de 19-10, pe parcursul ultimelor zece minute, astfel încât galben-albaștrii au închis seria în patru meciuri.

CSU a dominat lulta la recuperare (47-30, cu 18-7 la cele ofensive). De asemenea, învingătorii au avut superioritate la numărul reușitelor și la procentajul aruncărilor din acțiune.

Justas Tamulis a totalizat 14 puncte, Chris Cooper a adăugat 13 puncte, 9 recuperări (6 ofensive), Kevin Hardy a terminat cu 12 puncte, 11 recuperări (5 ofensive), Moneya Pratt a terminat cu 10 puncte, 10 recuperări (4 ofensive), iar Lucas Tohătan a încheiat cu 10 puncte pentru CSU Sibiu. De cealaltă parte, Porter Troupe a totalizat 22 puncte, iar Goran Gajovic a adăugat 14 puncte, 6 recuperări pentru Craiova.

BC CSU Sibiu se califică în finala campionatului pentru prima dată după 20 de ani. Formația de pe Cibin are două titluri naționale și atinge cea mai bună performanță de la venirea lui Dan Fleșeriu în funcția de antrenor principal. Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună această echipă a cucerit în premieră trofeul de Cupa României.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.