BC CSU Sibiu a câștigat Cupa României 2019

BC CSU Sibiu a câștigat Cupa României – ediția 2018/19. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a învins CSM CSU Oradea în finala desfășurată joi (18.04), la BT Arena din Cluj-Napoca.

Galben-albaștrii au obținut o victorie pe deplin meritată și au cucerit un trofeu îndelung așteptat. Indiscutabil, Cupa României a fost câștigată de echipa care a dorit-o mai mult, de formația care a fost mai bună.

S-a discutat și se va discuta în continuare despre elementele care au condus spre acest deznodământ. Probabil cel mai important aspect este însă legat de faptul că oamenii care alcătuiesc BC CSU Sibiu au înțeles cel mai bine cum trebuie creat un mediu propice pentru a performa în colectiv.

Nu cunosc detalii în acest sens, dar modul în care sibienii se exprimă pe parchet este elocvent. O adevărată echipă se comportă precum CSU Sibiu. Nu mă refer la detalii de natură tactică ori baschetbalistică ci la aspecte de natură umană. Atunci când vrei să construiești o echipă ai nevoie de mai multe calități pentru a reuși. Gruparea de pe Cibin le-a adunat pe cele mai multe.

Sibiul a controlat finala cu Oradea prin dăruire, prin efort, prin faptul că toți cei aflați în teren au performat. Nu au existat probleme de niciun fel în ceea ce privește comunicarea și unitatea în echipă. Ultimul act al Cupei României 2019 ar fi putut să se prelungească încă o repriză sau două, deznodământul ar fi fost același.

Totodată, câștigarea Cupei României este o încununare a unui sezon de excepție pentru elevii lui Dan Fleșeriu. Această echipă a ocupat prima poziție în clasamentul Ligii Naționale din luna decembrie 2018 și până la încheierea sezonului regulat.

Este o consecință a faptului că CSU Sibiu a construit bine în vară, lotul de jucători fiind completat de un jucător, fără plecarea cuiva. Aici nu este vorba doar despre omogenitate la nivelul de lotului de jucători ci inclusiv la nivel uman.

Câștigarea Cupei României demonstrează că galben-albaștrii pot performa indiferent de condiții sau de sistemul competițional. Au ocupat primul loc în sezonul regulat pe tot parcursul sezonului, iar acum au câștigat într-un exercițiu de tipul Final Four. Așadar, BC CSU Sibiu a avut constanță de-a lungul întregului sezon, iar apoi a știut să joace cu trofeul pe masă.

În fine, câștigarea Cupei României este o încununare a unei munci de excepție depuse la nivel de conducere administrativă și tehnică în ultimii ani. Totul a început cu numirea lui Horațiu Floca la conducerea secției de baschet a clubului, respectiv venirea lui Dan Fleșeriu pe banca tehnică a echipei.

Nu e corect să-i omitem pe ceilalți oameni din colectivul de conducere, cei care muncesc zilnic pentru binele echipei. Așadar, oameni ca Laurențiu Buduleci, Gabriela Vișan (administrativ), respectiv Cătălin Vulc și Alexandru Mureșanu (tehnic), au avut un rol deosebit de-a lungul ultimilor ani, perioadă în care BC CSU Sibiu a crescut zilnic și a obținut rezultate în permanent progres, ajungând într-o finală după o absență de 20 ani.

Începând de la startul actualului sezon competițional, echipei s-a alăturat Ionuț Georgescu. Un om tânăr, dar cu o bogată experiență în baschetul românesc. Un exemplu în ceea ce privește investiția în propria educare și un profesionist desvărșit. Și, o mutare esențială pentru a unge întreg mecanismul la CSU Sibiu.

Pe jucători îi cunoaște toată lumea, dar fără îndoială trebuie menționați: Justas Tamulis, Monyea Pratt, Mirel Dragoste, Wilhelm Brosser, Chris Cooper, Kevin Hardy, Lucas Tohătan, Aurelian Gavriloaia, Isaiah Philmore, Randal Falker, Dragoș Gheorghe, Alexandru Varga, Cristian Cerbu și Daniel Ewing.

Parcursul lui BC CSU Sibiu în ultimii ani este un exemplu în ceea ce privește dorința de succes. Evident că au fost și greșeli, piedici, insuccese. Elemente care fac succesul cu atât mai gustos. Cert este că Sibiu este unul din locurile în care se muncește și roadele acestei munci se văd.

Iată rezultatele complete ale Final Four-ului Cupei României la baschet masculin – ediția 2019:

Semifinale
BC CSU Sibiu vs Dinamo Știința București, scor 82-78
CSM CSU Oradea vs U-BT Cluj-Napoca, scor 70-66

Finala
BC CSU Sibiu vs CSM CSU Oradea, scor 88-78

Acesta este primul trofeu de cupă din istoria BC CSU Sibiu. Formația galben-albastră are și două titluri de campioană a României în palmares.

3 comentarii On BC CSU Sibiu a câștigat Cupa României 2019

  • Foarte frumos spus, mulțumim. Cheia succesului la Sibiu este ECHIPA. Toată lumea și-a înțeles perfect rolul și contribuie individual pentru scopul colectiv.

  • Foarte bun articolul, dar ai uitat sa mentionezi poate cea mai importanta rotita din tot acest angrenaj SUPORTERII

  • Lucrul pe care il apreciez cel mai mult este faptul ca nu au adoptat tactica neloiala pe care a pornit-o Muresul acum cativa ani si au preluat-o alte echipe: sa inceapa cu un lot modest cu care abia prinde playoff-ul facand economie, iar in iarna sa transfere 2-3 jucatori de clasa pe bani multi cu care sa ajunga in finale.
    Jucatorii au fost alesi foarte atent de la bun inceput si au jucat la turatie maxima meci de meci, oferind cel mai frumos si consistent spectacol baschetbalistic din tara. Asta as vrea sa vad de la toate echipele din Romania: sa joace baschet si sa ofere spectacol publicului din Romania, de la inceput pana la finalul sezonului, nu doar cand se apropie playoff-ul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.