BC CSU Sibiu a anunțat prelungirea contractului pentru antrenorul Dan Fleșeriu

BC CSU Sibiu a anunțat continuarea colaborării cu antrenorul Dan Fleșeriu. Originar din Sibiu, tehnicianul amintit parcurge al 4-lea sezon consecutiv alături de gruparea galben-albastră și a semnat un nou angajament cu valabilitate pentru următorii trei ani, cu opțiune de prelungire.

Anunțul a fost făcut de către clubul sibian prin intermediul unui comunicat oficial. În cadrul acestuia, Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet BC CSU Sibiu a declarat:

”Ne apropiem de finalul actualei stagiuni și, așa cum era firesc, trebuie să creionăm strategia pentru viitorul sezon și pentru participarea în Cupele Europene (n.r. asigurată prin câștigarea Cupei României). Am ales continuitatea și stabilitatea și sunt sigur că am luat o decizie înțeleaptă. În fapt, cred că totul a venit de la sine și nici nu cred că cineva își imagina echipa noastră, din sezonul următor, altfel decât cu Dan pe bancă. Ne bucurăm că a acceptat și sperăm ca împreună să continuăm să scriem istorie în baschetul românesc”.

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 44 ani al lui CSU Sibiu a declarat următoarele:

”Mă bucur enorm de mult că voi continua să antrenez acasă. Mi-am dorit mult timp acest lucru, iar în urmă cu patru ani, când am venit la CSU mi-am promis că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a aduce Sibiului și suporterilor acestei echipe trofee. În 2016 am rostit, pentru prima dată public: Vrem să fim campioni! iar de atunci, zi de zi muncim pentru acest lucru. Munca noastră nu s-a încheiat și, chiar dacă am câștigat deja un trofeu, putem și știm că avem forța necesară pentru mai mult de atât. Publicul sibian merită mai mult. NU CEDĂM!”

Fleșeriu a antrenat doar pe CSU Sibiu la nivel de seniori masculin. Anterior acestei experiențe el a lucrat în baschetul feminin, unde a obținut patru medalii alături de CSM Satu Mare, respectiv două titluri de campion al României la cârma lui CSM Târgoviște.

Primul sezon alături de Dan Fleșeriu, ediția 2015/16, a cuprins clasarea pe locul 6 și calificarea în playoff-ul Ligii Naționale. În sezonul 2016/17 a ocupat locul 2 în sezonul regulat și a terminat playoff-ul pe locul 4, pentru ca în stagiunea 2017/18 să repete aceleași clasări. CSU a fost sfertfinalistă în Cupa României în 2017 și 2018, câștigând trofeul în 2019.

Dan Fleșeriu este deja unul dintre cei mai longevivi antrenori din LNBM în funcție.

Anunțul prelungirii nu este surprinzător, așa cum de altfel președintele lui CSU a evidențiat. El vine însă într-un moment important al sezonului, lucru adesea întâlnit la nivel înalt în Europa, rar consemnat în România.

BC CSU Sibiu se duelează cu SCM U Craiova în semifinalele LNBM 2019. Meciul 1 are loc sâmbătă (11.05), ora 20:45, la Sala Transilvania, în direct la DigiSport. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide și galben-albaștrii beneficiază de avantajul terenului propriu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.