BC CSU Sibiu a anunțat că s-a înscris în FIBA Europe Cup 2019/20. Primele informații despre această competiție!

BC CSU Sibiu a anunțat, pe cale oficială, că va lua parte în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Deținătoarea Cupei României a aplicat și pentru un loc în Basketball Champions League, însă nu a obținut dreptul de participare în această întrecere.

Formația de pe Cibin revine în cupele europene după un an de pauză. Galben-albaștrii au pierdut în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup în sezonul 2017/18, fiind învinși de cehii de la BK Pardubice.

Potrivit site-ului www.bc-csusibiu.ro, Horațiu Floca, directorul clubului, a declarat:

”Încercăm, pentru sezonul următor, să construim o echipă mai competitivă, mai valoroasă, pentru că ne dorim un parcurs cât mai bun, atât în Liga Națională, cât și în competițiile europene. O echipă mai valoroasă însă implică un buget mult mai mare și vom folosi această pauză competițională pentru a atrage lângă echipă parteneri din mediul privat dornici să sprijine performanțele echipei Sibiului”.

Potrivit sursei citate, alături de BC CSU Sibiu, în FIBA Europe Cup va lua startul și U-BT Cluj-Napoca. Se pare că SCM U Craiova nu s-a înscris în cele din urmă în cupele europene.

Între formațiile care au aplicat pentru un loc în această competiție se numără următoarele echipe: Avellino, Reggio Emilia (Italia), Wurzburg, Ludwigsburg (Germania), Enisey, Saratov (Rusia), Levski Lukoil, Beroe (Bulgaria), Le Mans, Levallois (Franța), Kormend, Pecs, Szolnok (Ungaria), AEK Larnaca (Cipru), Den Bosch (Olanda), Panionios (Grecia), Pieno Zvaigzdes (Lituania), Pinar Karsiyaka (Turcia), Porto (Portugalia). Lista participantelor ar putea fi incompletă/imprecisă. Vom reveni cu amănunte în acest sens.

Tragerea la sorți a preliminariilor și stabilirea grupelor în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20 va avea loc pe 24 iulie anul curent, la Munchen, Germania.

Totodată, o parte a echipelor angrenate în preliminariile Basketball Champions League – ediția 2019/20, eliminate în oricare din cele două tururi de calificare, se vor alătura FIBA Europe Cup. Cel mult 16 echipe se pot alătura FIBA Europe Cup din preliminariile BCL. Între acestea, dacă nu se califică în grupele Champions League, va ajunge și CSM CSU Oradea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.